Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepravomoćna presuda

Pljačkaši splitske pošte dobili 62,5 godina zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Spektakularna pljačka splitske Pošte iz ožujka 2008. godine, napokon je dobila i svoj sudski epilog. Dvojica srpskih kriminalaca i njihovih sedmero pomagača, ukupno su nepravomoćnom presudom osuđeni na 62,5 godina zatvora.

Županijski sud u Splitu najveće je kazne dodijelio Zoranu Stevanoviću i Milanu Mitiću, dvojcu koji nije dostupan hrvatskom pravosuđu i koji su sami izvršili pljačku pošte. Sljedeći po veličini kazne za pljačku Pošte jest Miroslav Hršum, koji je nepravomoćno osuđen na 10 godina zatvora, ali zbog dvije pljačke, one u Splitu te jedne pljačke poštanskog ureda u Ravnim njivama. Hršum je tu pljačku izvršio 2007. godine, a u tome su mu pomogli Vesna Vuco, djelatnica pošte, te braća Mile I Emil Cokarić.

Pročitajte i ovo Ilustracija Osmero u istražnom zatvoru Uskok objavio kako su dvije skupine uvozile luksuzne aute i varale na porezu: Državu ukupno oštetili za najmanje milijun eura Policija - 1 Policija na terenu Akcija USKOK-a: U tijeku uhićenja i pretresi na području Zagreba, oglasio se Božinović

>> Pljačka splitske pošte: Certa iznio obranu

I Braća Cokarić su dobila visoke zatvorske kazne, Miro 8 i pol godina te Emil 7 godina. Sljedeći po visini zatvorske kazne su Vesna Vuco i Jozo Certa, koji su oboje dobili po pet godina zatvora. Zadnji na listi su zaštitar AKD-a Boris Marušić i Mladen Stupalo, koji su nepravomoćno osuđeni na po 4 i pol godina zatvora, svaki. Optuženi su u sudnici ostali šokirani izrečenim im kaznama, no o njima se nisu dalje očitovali. Tužiteljstvo je za nepravomoćnu devetorku tražilo i još veće zatvorske kazne.

Podsjetimo, u spomenutoj 'pljački stoljeća', kako je prozvana, nestalo je 15 milijuna kuna iz Središta pošta u Kopilici.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene