Pošta u Ulici Dragutina Golika/ilustracija (Foto: Davor Puklavec/Pixsell)
Pošta u Ulici Dragutina Golika/ilustracija (Foto: Davor Puklavec/Pixsell) Foto: Davor Puklavec/Pixsell

Razbojnik je upao u poslovnicu Hrvatske pošte na Trešnjevci i zaposlenicama zaprijetio vatrenim oružjem.


U Ulici Dragutina Golika u Zagrebu maskirani razbojnik je u ponedjeljak poslijepodne upao u poslovnicu Hrvatske pošte.

Vezani članci Eksplozija bankomata, ilustracija U Poreču i Taru tijekom noći eksplodirali bankomati Pošta, ilustracija Dolijao razbojnik: Zadarska policija ulovila lopova koji je prošle godine iz pošte ukrao 20.000 kuna

Dvjema zaposlenicama (52 i 32) je zaprijetio vatrenim oružjem. Ukrao je zasad nepoznatu količinu novca, izvijestila je zagrebačka policija koja razbojnika još traži.

Inače, ta poslovnica Hrvaske pošte često je na meti razbojnika. U prosjeku je pljačkaju svakih nekoliko mjeseci. Pljačkali su je u svibnju prošle godine, ali i u prosincu 2017. Tad je pljačkaša u bijegu zadržao mladić koji je se u to vrijeme zatekao u poslovnici.

Okolni stanari tad su se žalili kako je ta pošta stalno na meti. 

"Nakon pljačke ostave tu zaštitara, koji bude par mjeseci, a onda ga maknu i sve ispočetka. Valjda se nalazi na lokaciji atraktivnoj pljačkašima", rekla je jedna susjeda, pisale su 24sata

Istu poštu pljačkali su i listopadu 2017

Ulica u kojoj se nalazi poslovnica dobila je ime po Dragutinu Goliku, muškarcu koji u listopadu 2005. godine u zagrebačkoj četvrti Drvinje ranjen jer je pokušao spriječiti pljačku banke.