Uzbuna u malom selu Duzluk kraj Orahovice gdje, za sada nepoznati počinitelj, pali kuće.

Galerija


Spaljena krovišta, izgorene staje. U samo 40 dana, Duzluk je šest puta bio u plamenu. Gorjela su dva gospodarska objekta i četiri obiteljske kuće. Jedna je bila naseljena i policija je iz nje u posljednji tren spasila muškarca.

Vezani članci Vatrogasci, ilustracija U požaru u Čepinu izgorjela obiteljska kuća: Potvrđeno da je pronađeno tijelo starijeg muškarca Požar u bolnici u gradu Piatri Neamtu Strava u Rumunjskoj: U požaru bolnice poginulo 10 pacijenata na respiratorima

 

''Tu je bilo gadno, da ga nisu spasili, ugušio bi se unutra'', rekao je Ivan Dorić, mještanin Duzluka.

Mete napada uglavnom su napušteni i prazni objekti. Svi su zapaljeni u ranim jutarnjim satima, na isti način.

''Požari su izazvani zapaljivom tekućinom'', kaže Josip Štajduhar, glasnogovornik PU virovitičko podravske. Od straha da su sljedeći na redu, većina mještana ne želi pred kamere.

Iako većinom samačko stanovništvo starije životne dobi, mještani Duzluka htjeli su organizirati straže, no policija im je savjetovala da to ne čine.

''Htjeli jesmo, ali oni kažu da ostavimo njima'', dodaje Dorić.

Istraga za sada nije otkrila počinitelja. ''Policija ima angažiran dovoljan broj policijskih službenika i sukladno tome provodi kriminalističko istraživanje o kojemu u ovom trenutku ne može dati više detalja'', kaže Štajdohar.

Na oprezu su i vatrogasne službe, profesionalnim vatrogascima pomaže lokalni DVD. ''Vatrogasci s područja Orahovice imaju dva zaposlena vatrogasca i posebnih mjera nema s obzirom da izlaze u zadanom roku i sve je po pravilima struke'', objašnjava Matea Fras Venus, zapovjednica Vatrogasne zajednice Virovitičko podravske županije.

No, pred stanovnicima je još jedna besana noć, jer onaj tko im podmeće požare i dalje slobodno šeće.


 

Nušina se majka nakon presude obrušila na novinare: "Ovo je linč! Imam sve crno na bijelo. Sram vas bilo!"

Tinejdžeri pronašli novac na ulici i odnijeli ga na policiju bez razmišljanja: ''Možda ga je netko teško zaradio..."