Očevid, ilustracija
Očevid, ilustracija Foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell

Vozač (35) imao je 1.55 promila alkohola u krvi kad je sinoć odlučio sjesti za volan i krenuti iz smjera Varaždina u smjeru Ludbrega. Oko 21:45 na državnoj cesti D-35 u Križovljanu naletio je na 14-godišnjeg biciklista.


Dječak je teško ozlijeđen i prevezen je u varaždinsku Opću bolnicu, gdje mu je pružena medicinska pomoć.

Vezani članci Rekonstrukcija tramvajske pruge / Ilustracija "Jesam prošao, instruktore?" Vozilom autoškole upao u tramvajske tračnice Prometna nesreća Vrbanja Tragedija kod Vrbanje: Autom sletio u odvodni kanal i poginuo, suvozačica ozlijeđena

Osim što je bio pod utjecajem alkohola 35-godišnjak nije prilagodio brzinu kretanja vidljivosti i gustoći prometa, te je autom prešao na desnu biciklističku traku gdje je prednjim djelom vozila udario u stražnji kotač bicikla kojim je u istom smjeru vozio 14-godišnjak.

"Biciklist je bio bez ugrađenih svjetala i nije imao reflektirajući prsluk ili odjeću. Uslijed udara vozila u bicikl, biciklist je udario u vjetrobransko staklo i pao na kolnik, odnosno biciklističku stazu, kojom prilikom je zadobio teške tjelesne ozljede", priopćila je policija.

Za vrijeme očevida promet se odvijao jednim prometnim trakom uz regulaciju policijskih službenika.