Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pijani policajac skrivio prometnu nesreću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je utvrđeno da je počinio tri prekršaja u prometnoj nezgodi koju je izazvao 24. prosinca prošle godine, na Badnjak, protiv načelnika Odsjeka za javni red i mir u zadarskoj Policijskoj upravi Marina Orlića, načelnik PU-a predložio je pokretanje stegovnog postupka.

Taj će predmet rješavati Prvostupanjski disciplinski sud u Splitu, doznaje se danas u PU.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sa 4,04 promila alkohola u krvi skrivio nesreću

Istodobno je taj policijski službenik prekršajno prijavljen.

Zamjenik načelnika PU-a Ivan Gambiraža danas je potvrdio kako je riječ o lakšoj prometnoj nezgodi za koju je policija procijenila da o njoj nije ni potrebno posebno izvijestiti javnost. Međutim, zadnjih nekoliko dana policija je na upite pojedinih medijia navela da je nezgodu izazvao načelnik Odsjeka za javni red i mir Marin Orlić.

Na mjestu te nezgode kod Bibinja obavljen je očevid kao i u slučaju svake druge prometne nezgode. Očevidom je utvrđeno da je 47-godišnji načelnik Orlić počinio tri prekršaja: izazvao je prometnu nezgodu jer nije poštivao propis o razmaku između vozila na cesti, utvrđena mu je 1,6 promila alkohola u krvi te uza se nije imao vozačku dozvolu.

Zbog svega toga načelnik PU-a Anton Dražina predložio je pokretanje stegovnog postupka pred Prvostupanjskim disciplinskom sudom u Splitu.

Donačelnik Gambiraža ističe da kazna za takve prekršaje može biti novčana te uvjetan ili trajan prestanak službe. Načelnik Orlić u 30 godina svoga rada do sada nije činio takve prekršaje i to mu se može uzeti kao olakotna okolnost, dodao je.

Neslužbeno se doznaje kako je načelnik Orlić na Badnjak na božićnom domjenku sa svojim djelatnicima vjerojatno konzumirao alkohol. U prometnoj nezgodi koju je izazvao jedna je osoba lakše ozlijeđena, a materijalna šteta na drugom vozilu je minimalna.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene