Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sa 4,04 promila alkohola u krvi skrivio nesreću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U jučerašnjoj prometnoj nesreći na državnoj cesti D1 u Cerovcu kod Karlovca sudarili su se automobilima dvojica izrazito alkoholiziranih vozača, jedan s 2,35 a drugi s čak 4,04 promila alkohola u krvi.

Nesreću je skrivio pijaniji od njih dvojice, Srđan Đ. (46), koji je lakše ozlijeđen, a oporavlja se na Psihijatrijskom odjelu Opće bolnice u Karlovcu. Drugi vozač Boris V. (53) zadobio je teške ozljede - prijelom nosne kosti i nekoliko rebara i također je u bolnici.

Pročitajte i ovo Vožnja u pijanom stanju autocesta A3 Vozač sa skoro tri promila vozio u suprotnom smjeru na autocesti! Policija Uhićen je Vozio pijan pa odbio test na droge: Pokušao pobjeći policiji, a kad su ga uhvatili, krenuo je šou

Psihijatrica u karlovačkoj bolnici Kata Dujam Bine kaže da bi po svim teorijama čovjek s koncentracijom alkohola od 4,04 promila trebao biti u nesvjesnom stanju, dok je Srđan Đ. bio pri svijesti kada je primljen.

"To je jedan od najviših postotaka alkoholiziranosti osoba koje ponekad dođu k nama - maksimalan je bio 4,1 - ali nikada ravno s upravljača automobila. Uz alkoholiziranost od četiri do pet promila ljudi završavaju u šok sobi, a ne kod nas", rekla je psihijatrica Dujam Bine, napominjući da se Srđan Đ. dobro oporavlja.

Načelnik odjela policije Ivan Fink rekao je da deset do 14 posto svih prometnih nesreća prouzroče alkoholizirani vozači, ali ovako visoka koncentracija potpuni je izuzetak, te je rekao da i sam s nevjericom čeka potvrdu tog podatka prema analizi krvi i urina ovog rekordera.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene