Vožnja pod utjecajem alkohola - 3
Vožnja pod utjecajem alkohola - 3 Foto: DNEVNIK.hr

U karlovačkom naselju Turanj policija je u noćnim satima u subotu uhvatila vozača pod utjecajem alkohola i odvela na trežnjenje, te je potom i kažnjen sa 1.320 eura novčane kazne, zabranom vožnje u trajanju od pola godine i s tri negativna boda.


Policiji je bilo dojavljeno da Turnjem vozi vidno pijana osoba, a policijski službenici su na terenu utvrdili da osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka upravlja 53-godišnjak, te je alkotestiranjem utvrđeno da je bio pod utjecajem alkohola od 2,38 promila.

Vozač je bio isključen iz prometa i do prestanka djelovanja opojnog sredstva smješten u posebnu prostoriju policije, stoji u priopćenju.

Novčana kazna za taj prekršaj je od 1320 do 2650 eura, a budući da je tom vozaču to prvi takav prekršaj, izrečena mu je najmanja novčana kazna, u iznosu od 1320 eura. No, sukladno propisima Zakona o sigurnosti prometa na cestama kazna će mu, u slučaju da je plati u roku od osam dana, biti umanjena za jednu trećinu te će platiti 880 eura.

Ilustracija Nesreća na Trgu bana Jelačića: 81-godišnjak jurio na električnom romobilu pa završio u Traumi

Tihomir Drobec i Srna Bijuk Policija o uzrocima najtežih nesreća: "Preporučujem da svi vozači koriste pojas u vozilima"

Pijanom vozaču izrečena je i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom "B" kategorije u trajanju od 6 mjeseci i evidentirana su mu tri negativna boda.

Vozačima se za jedan prometni prekršaj može odrediti najviše 6 negativnih bodova. Vozaču koji u razdoblju od dvije godine prikupi 12 negativnih prekršajnih bodova rješenjem se ukida i oduzima vozačka dozvola.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju