Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Obrtnik iz Velikog Bukovca na varaždinskom području od 2006. do 2011. godine protupravno je eksploatirao šljunak i pijesak i time državu oštetio za više od 22 milijuna kuna.


Kaznena prijava zbog protupravne eksploatacije rudnoga blaga bit će podnesena protiv 54-godišnjeg muškarca za kojeg se sumnja da je protupravno ekploatirao šljunak i pijesak vrijedan 22,1 milijun kuna, izvijestila je danas varaždinska policija.

>> Nezakonito iskopavanje šljunka : 'Država se ne želi obračunati s mafijom'

Vezani članci Cure i pijesak (Foto: Instagram) Pijesak im se zavukao baš svuda, ali svejedno su pozirale za Instagram Nina Badrić (Foto: Instagram) Nina Badrić objavila fotografiju i otkrila ime muške osobe koja zauzima posebno mjesto u njezinu srcu

Sumnja se da je 54-godišnjak kao vlasnik rudarskog obrta iz Velikog Bukovca od listopada 2006. do kraja rujna 2011. eksploatirao mineralne sirovine na eksploatacijskome polju "Trstika" kod Velikog Bukovca, unutar granica, ali bez koncesije za eksploataciju.

Tako je izvadio 738.300 prostornih metara šljunka i pijeska u sraslom stanju, vrijednih 22,1 milijun kuna te će protiv njega biti podnesena kaznena prijava zbog protupravne eksploatacije rudnoga blaga. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook