Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

SDP-ovci Mirela Holy i Goran Kutlić uputili su državnoj vlasti kritiku zbog nereagiranja na štetno i nezakonito iskopavanje šljunka u Ježdovcu.


Vodocrpilište u Ježdovcu sustavno se uništava iskopavanjem šljunka već desetak godina, a zadnjih par godina to uništavanje je intenzivno, poručili su na današnjoj konferenciji za novinare Goran Kutlić, SDP-ov zastupnik u Gradskoj skupštini Zagreba te Mirela Holy, predsjednica Savjeta za zaštitu okoliša SDPH i potpredsjednica saborskog Odbora za zaštitu okoliša.

Vezani članci Peđa Grbin o Sabi - 2 SDP zabrinut zbog jutrošnjeg napada na Markovu trgu, traže preispitivanje osiguranja Konstituirajuća sjednica Glavnog odbora SDP-a - 2 Bernardić napustio sjednicu: Marija Lugarić nova predsjednica Glavnog odbora SDP-a, glavni tajnik stranke Vedran Babić

Upozorili su kako se rupe koje nastanu iskopavanjem šljunka pune smećem koje šteti flori i fauni tog područja. Situaciju dodatno pogoršava činjenica da se radi o području pod arheološkom zaštitom.

Holy i Kutlić rekli su kako inspekcije ne mogu ništa, a da se država ne želi obračunati sa cijelom situacijom koju je preuzela mafija. Iskopavanje šljunka nazvali su organiziranim kriminalom.