Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podignuta optužnica

Paravinja optužen za pokušaj silovanja i ubojstvo Antonije Bilić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Podignuta je optužnica protiv Dragana Paravinje zbog pokušaja silovanja i teškog ubojstva Antonije Bilić, ali i pokušaja silovanja autostopistice kod Omiša.

Županijsko Državno odvjetništvo u Šibeniku izvijestilo je da je podiglo 'optužnicu protiv hrvatskog državljanina D. P. (1969.) zbog počinjenja kaznenog djela teškog ubojstva i kaznenog djela silovanja u pokušaju' te još jednog kaznenog djela silovanja u pokušaju.

Pročitajte i ovo Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu Jovenel Moise i Martine Moise naređeno njihovo uhićenje Šokantan rezultat istrage o ubojstvu zadnjeg predsjednika: Udovica se urotila s bivšim premijerom, otkriven i motiv

'Okrivljeniku se stavlja na teret da je oko 10 sati 7. lipnja 2011. na cesti Split-Drniš upravljao tegljačem iz smjera Splita prema Zagrebu i dolaskom na križanje ceste Split-Drniš-Zagreb kod mosta na rijeci Čikoli ugledao maloljetnicu A. B. koja je stopirala, nakon čega se kamionom okrenuo i stao te je povezao. Tereti ga se da se u jednom trenutku, vozeći prema Splitu, zaustavio u namjeri da sa maloljetnom A. B. protiv njene volje uporabom sile ostvari spolni odnos; a kako u tome nije uspio, u cilju da onemogući otkrivanje djela; usmrtio ju je te se potom odvezao do područja jezera Brljan na rijeci Krki i bacio njeno tijelo preko ograde u rijeku', stoji u priopćenju.

>> Ana Bilić o optužnici: Samo da što prije počne!

U priopćenju se navodi i na koji se slučaj odnosni druga optužba za kazneno djelo pokušaja silovanja. 'Okrivljeniku se stavlja na teret da je oko 10 sati 28. lipnja 2010. na području Omiša, a nakon što je prethodno na južnom dijelu Splita kod benzinske postaje Lukoil u tegljač kojim je upravljao primio autostopisticu (1986.); u jednom trenutku zaustavio kamion na zemljanom proširenju uz cestu u namjeri da s njom protiv njene volje ostvari spolni odnos. Budući da u svojoj namjeri zbog niza okolnosti nije uspio, usprkos prijetnjama i uporabljenoj sili, oštećenicu je oko 12,30 sati ostavio kod Šestanovca', nastavlja se u priopćenju.

Sud je zatražio i produžetak pritvora.

Istražni postupak koji se na Županijskome sudu u Šibeniku vodio protiv 43-godišnjeg vozača kamiona Dragana Paravinje završio je početkom ovog mjeseca.

Dragan Paravinja u šibenski je pritvor doveden 23. srpnja ove godine, pošto je uhvaćen u Donjim Srđevićima. Nekoliko tjedana nakon njezina nestanka policija je zaustavila sporni kamion kod Sv. Roka te je u njemu pronašla Antonijine vlasi, krv i slinu, a uskoro je kamion povezala s vozačem koji ga je vozio na dan njezina nestanka.

Nakon što je uhvaćen, Paravinja je srpskoj policiji priznao ubojstvo te rekao da je tijelo maloljetnice bacio u Krku, a kad je izručen Hrvatskoj, hrvatskim je istražiteljima to kazneno djelo zanijekao. Tijelo Antonije Bilić do danas nije pronađeno, a policija i dalje radi na tom slučaju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene