Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U pritvoru su

Pala splitska zločinačka: Prodavali marihuanu, heroin i amfetamine, drogu skrivali u suhozidima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od veljače do srpnja 2020. šest hrvatskih državljana prokrijumčarilo je i preprodalo ukupno 3 kg marihuane, 1 kg heroina i 3 kilograma amfetamina. Pretragom prostora kojima se koriste nađeno je još droge, ali i vatreno oružje.

Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta PU splitsko-dalmatinske u koordinaciji s USKOK-om u Splitu, dovršili su višemjesečno kriminalističko istraživanje vezano za više kaznenih djela vezanih za neovlaštenu proizvodnja i promet drogama, u svezi članka 329. Kaznenog zakona Počinjenje kaznenog djela u sastavu zločinačkog udruženja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Crna kronika Pritvoren zbog pokušaja ubojstva i zlouporabe droga kraj Poreča Ilustracija Iz Kolumbije Narkobanda na čelu s Albancem u kontejnerima s bananama planirala u Europu prevesti 3,2 tone kokaina

Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćeno je šest osoba koje su jučer uhićene i dovedene u službene prostorije.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 30-godišnjakom, 27-godišnjakom, 26-godišnjakom, 25-godišnjakinjom, 24-godišnjakom i 22-godišnjakom, svi hrvatski državljani, utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 24-godišnjak od početka veljače 2020. godine na području Splitsko-dalmatinske županije osmislio i ostvario plan kako bi zajedno s prijavljenim osobama neovlašteno nabavljali, posjedovali i dalje preprodavali drogu.

Udruženi u zločinačku organizaciju zbog krijumčarenja i preprodaje droge, organizirali su kupovinu droge amfetamin, heroin i marihuana od nepoznatih osoba, transport droge do mjesta Vučevica, u blizini izlaza s autoceste, gdje su izradili mjesta za skrivanje droge takozvane „štekove“ u suhozidima u kojima su uzidali i sakrili posude u kojima su skrivali drogu.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su od veljače do srpnja 2020. godine prokrijumčarili i preprodali ukupno 3 kg marihuane, 1 kg heroina i 3 kilograma amfetamina.

Na više različitih lokacija, obavljene su pretrage domova, prostorija i vozila koje osobe koriste.

U sklopu kriminalističkog istraživanja pronađeno je i oduzeto 1026,00 g droge amfetamin, 1162,00 g droge heroin, 435,00 g smjese paracetamola i kofeina koja se koristi kao punilo za povećanje mase droge heroin, veća količina mobitela te jedan pištolj sa 6 komada pripadajućeg streljiva.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv šest osoba podnesena je kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta u Splitu te su isti predani pritvorskom nadzorniku, izvijestila je PU splitsko-dalmatinska. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene