Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I dalje aktivan

Paleći korov zapalila šumu u Žrnovnici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog izazivanja požara koji je jučer popodne planulo kod bivše vojne baze u Žrnovnici, splitska policija je podnijela kaznenu prijavu protiv 42-godišnje žene, potvrđeno je u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj.

Požar na Žrnovnici i dalje je aktivan te ga trenutačno gasi protupožarni zrakoplov kanader i 12 vatrogasaca s tri vozila, doznaje se u splitskom Vatrogasno operativnom centru (VOC).

Prema policijskom izvješću, u požaru koji je planuo na Žrnovnici jučer oko 16 sati iza škole na predjelu Korešnica, a proširio se na borovu šumu u ograđenom dijelu bivšeg vojnog objekta, izgorio je jedan hektar borovine.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Izmjene Kaznenog zakona Prijavit će Plenkovića europskim institucijama: "Da ih upozorimo kakvog čovjeka imamo za premijera" Slika nije dostupna VATRA GUTA SVE PRED SOBOM Fotogalerija: Pogledajte apokaliptične slike požara koji je bjesnio kod Splita



Vatra je buknula na miniranom području napuštenog vojnog objekta kojeg nije moguće standardno gasiti zbog mogućnosti eksplozija. Cijelu su noć na terenu bili vatrogasci koji su vatru gasili u trenucima kada bi se ona proširila izvan ograđene vojne baze.

>> Čak deset požara na zadarskom području

Vatru je izazvala 42-godišnja koja je palila korov na svom zemljištu, kada joj je vatra u jednom trenutku izmakla kontroli. Požar su jučer popodne gasili helikopter, dva kanadera, te 20-tak vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Splita i okolnih dobrovoljnih vatrogasnih drušrava (DVD).

Nakon što je žena shvatila da je izazvala požar sama se prijavila u policijsku postaju, potvrđeno je u PU splitsko-dalmatinskoj. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene