Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tuga u Splitu

FOTO Ispred trgovine u kojoj je ubijena žena upaljene svijeće, svjedoci prepričavaju što je napadač vikao

Sve više detalja krvavog napada u trgovini u Splitu izlazi u javnost.

Muškarac je u utorak oko 15 sati u Poljičkoj ulici u Splitu ušao u trgovinu i nožem napao te teško ozlijedio djelatnicu.

Pročitajte i ovo Screenshot Noć užasa u Splitu UZNEMIRUJUĆE Objavljena stravična snimka iz Splita! Muškarac divljački napada mlade, oni vrište: "Vozi, samo bježi, ubit će nas!" Ivošević i Puljak Objavio na Fejsu Puljak: Napadnut je dogradonačelnik Ivošević, slučaj prijavljen policiji

Žena je s teškim ozljedama vozilom hitne pomoći prevezena u bolnicu, gdje je naknadno preminula. Zaposlenici trgovine su uz pomoć nekoliko mladića zadržali napadača.

"Muškarca su zadržali u prodavaonici do dolaska policije i odmah je uhićen i priveden u službene prostorije policije. U ovom trenutku se provodi očevid kojim rukovodi dežurna zamjenica županijskog državnog odvjetnika. Nad uhićenim muškarcem je u tijeku kriminalističko istraživanje", rekla je u utorak poslijepodne Željka Radošević, policijska službenica za odnose s javnošću PU splitsko-dalmatinske.

Doznalo se kasnije da je napadač bio ženin partner, navodno bivši, a imaju i zajedničko dijete. 

"Vikao je na nju: 'Nisi mi dala vidit dite tri miseca!'" ispričala je za Slobodnu Dalmaciju jedna svjedokinja. 

Na ženu se napadač prvo derao, a zatim ju je izbo, navodno 15 puta.

Splićani su šokirani strašnim događajem, a stručnjak za sigurnost Tonći Prodan tvrdi - ovakvi događaji, nažalost, nisu rijetkost.

"Prošle godine na razini Hrvatske je počinjeno 36 ubojstava, od toga 19 žena. Dakle ubijeno je 19 žena, u tom broju, dakle, 19 žena, njih 14 su bila djela femicida, dakle muškaraca s kojima su bile u bliskim odnosima", rekao je Prodan.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene