Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nestali u nevremenu

Palagruža: Potraga za Amerikancima nestalim u utrci balonima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Traje potraga za Amerikancima koji su prije dva dana u utrci balona nestali nad Jadranom. Pretpostavlja se da je dvojac koji je sudjelovao u najstarijoj utrci balona Gordon Bennett, pao milju i pol od Palagruže, u talijanskim vodama.

 Nestalim Amerikancima i dalje ni traga. Zrakoplov hrvatske Obalne straže ponovno je jutros uzletio i češljao šire područje oko Palagruže. Osim naših, za bijelim balonom tragaju i američke i talijanske snage, s nadom u pozitivan završetak.

Pročitajte i ovo I dalje traje potraga za Dankom Neslužbeno se govori Obustavlja se potraga za tijelom Danke Ilić u ovom opsegu? Cvijeće i svijeće u Banjskom Polju Traje potraga Majka ubojice malene Danke bez imalo srama pravda sina: Otkrila što je policija uzela iz kuće

'Sretna je okolnost što se radi o prijelazu iz ljeta u jesen pa su šanse za preživljavanje u vodi veće nego da su zimske temperature', rekao je kontra-admiral Salvatore Giuffre, zapovjednik Obalne straže Bari. 'Oni su među najboljim pilotima koje imamo, dugo su u ovom sportu', rekao je Ray Bair iz Upravnog odbora međunarodne utrke balona.

Richard Abruzzo i Carol Rymer Davis u srijedu ujutro prijavili su nestajanje plina i nevrijeme na Jadranu. 'Od tog trenutka izgubljen je svaki kontakt s njima', dodao je Giuffre. Nevrijeme je prizemljilo ostale balone koji su u subotu iz engleskog Bristola krenuli na utrku kojoj je cilj s tisuću kubika plina odletjeti što dalje.

'Kad letiš balonom, nikako ne želiš turbulencije i loše vrijeme i zato smo odlučili sletjeti. Takav je to sport, ako ne ide, ne ide', pojasnio je David Hempleman – Adams, upravljač balona.

Nesretnom dvojcu nije išlo. No Richardova žena, Nancy Abruzzo, ne sumnja u njegov povratak. 'Ne smiješ izgubiti nadu. Svašta se moglo dogoditi. Ja mislim da su u nekom zabačenom području, bez baterija, bez mogućnosti komunikacije i da daju sve od sebe da se izvuku iz te situacije', uvjerena je. Nestali balon opremljen je spasilačkim odijelima i prslucima za spašavanje, što daju dodatnu nadu za sretan kraj potrage.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene