Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Otkrivena skupina koja je na prijevaru kupovala aute

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka policija uhitila je dvije, a traga za još sedam osoba koje sumnjiči da su se organizirale u kriminalnu skupinu koja je na temelju krivotvorenih isprava i prijevarama podizala kredite za kupnju automobila koje su potom prodavali.

Policija je danas izvijestila da je Odjel organiziranog kriminaliteta PU zagrebačke kriminalističkom obradom obuhvatio 14 osoba, 11 muškaraca i dvije žene, zbog sumnje da su počinili više kaznenih djela krivotvorenja isprava i prijevara.

Pročitajte i ovo Hrvoje Zekanović oglasio se Zekanović Zekanović o propucavanju Turudićeva automobila: "Svi znamo tko je kriv" Ilustracija Paket iz inozemstva Čekala je paket sa zlatom i vrijednosnim papirima, uplatila novac, ali uskoro je shvatila da mora nazvati policiju

Obradom je utvrđeno da su od kraja 2004. do kraja 2005. podizali namjenske kredite za kupnju sedam vozila marke "golf" i "fiat" te druge, a podigli su i više nenamjenskih kredita u ukupnom iznosu od oko milijun kuna.

Petero osumnjičenih terete se da su krivotvorili dokumentaciju o zaposlenju jednog iz skupine u poduzeću koje se bavi telekomunikacijama, kao i da su, također fiktivno, u raznim poduzećima zaposlili i dvije osumnjičene te još petoricu osumnjičenika, koji su potom u raznim bankama lažno prikazivali da su zaposleni.

Na taj su način, tvrde u policiji, prevarili zaposlenike u bankama predstavljajući se kao zaposleni, odnosno kreditno sposobni, pa su na temelju toga podigli namjenske kredite za kupnju sedam vozila te više nenamjenskih kredita.

Vozila su prodali trećim osobama, a za dva vozila policija je
utvrdila da su prodana uz pomoć krivotvorenih punomoći.

Dvojica su osumnjičenika uz kaznene su prijave privedeni istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda, a za šestoricom osumnjičenih i jednom osumnjičenom raspisane su potrage.

Zagrebačka policija izvijestila je i je uhitila dvojicu muškaraca (31 i 40 godina) zbog sumnje da je mlađi od jednog 52-godišnjaka pokušao iznuditi 55 tisuća eura nepostojećeg duga, a da mu je stariji u tome pomagao.

Mlađeg se sumnjiči da je u drugoj polovici listopada više puta
oštećenom slao prijeteće SMS poruke, tražeći od njega da mu isplati novac na ime nepostojećeg duga, a stariji osumnjičenik tereti se da je mlađem 'kolegi' dao svoj mobitel (sredstvo počinjenja kaznenog djela) te mu obećao prikrivanje iznude.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene