Blagajna (Foto: Getty Images)
Blagajna (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images

Otkriveni su počinitelji novog modusa prevare u trgovačkom centru, u Zadru je dovršeno kriminalističko istraživanje nad petoricom muškaraca starosti od 24 do 39 godina, a koji su oštetili jednu tvrtku za više od 23.000 kuna, javlja policija.


Trojica od njih - 24-godišnjak, 26-godišnjak i 39-godišnjak su tijekom kolovoza ove godine u osam navrata došli u trgovački centar u Ulici 159. Brigade u Zadru.

Vezani članci Euri Nazvali ženu i predstavili se kao policajci, zatražili da u banci podigne poveći iznos: Ona im povjerovala, no netko drugi nije Lastovo - 1 Raspisana tjeralica za bračnim parom: Lažnim ugovorima uknjižili se na niz nekretnina na Lastovu

39-godišnjak je fotografirao bar kod za identifikaciju određenog proizvoda te fotografiju proslijedio 24-godišnjaku. On bi potom na posebnom uređaju izradio lažnu kopiju bar koda.

Nakon toga bi 39-godišnjak u trgovini izrađenu kopiju zalijepio na sličan, ali skuplji proizvod. 26-godišnjak bi taj proizvod uzeo s police i donio ga na blagajnu. Blagajnica bi skeniranjem lažnog bar koda skuplji proizvod naplatila po jeftinijoj cijeni.

Trojac je trgovačko društvo oštetio za sveukupni iznos od oko 10.500 kuna. Izvršene su pretrage njihovih domova i vozila kojima se služe. Pronađeno je više predmeta koji potječu od ovako izvršene prevare i ti predmeti su im oduzeti.

Njih trojica su, zajedno s 35-godišnjakom i 25-godišnjakinjom, tijekom kolovoza iste prevare počinili i na šibenskom i širem splitskom području te istoj tvrtki pričinili materijalnu štetu u iznosu od oko 13.000 kuna.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, svih petero su uz kaznene prijave pritvoreni. Osim toga, kod 24-godišnjaka je pronađen pištolj kojeg je nelegalno posjedovao. Pištolj mu je oduzet, a protiv njega je podnesen i dodatni optužni prijedlog zbog toga.