Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na carinskoj ispostavi Karasovići carinarnice Dubrovnik između Hrvatske i Crne Gore hrvatski carinici spriječili su 9. svibnja pokušaj nedopuštenog unosa 27 tona neprijavljene robe; odjevnih predmeta sa krivotvorenim svjetski poznatim dizajnerskim markicama kao i znakovima poznatih nogometnih klubova.


Kako je danas priopćeno iz carinarnice Dubrovnik, djelatnici carine detaljno su pregledali teretno vozilo s prikolicom turskih registracijskih oznaka kojim je upravljao turski državljanin i pronašli neprijavljenu robu s raznim krivotovrenim dizajnerskim potpisima, metražni tekstilni materijal i kožu za izradu dizajnerskih torbi.

Budući da se radi o teretu težine 27 tona teret je stavljen pod carinski nadzor gdje je u tijeku detaljan pregled. Zasad je pronađeno oko 20 tisuća komada robe za koju postoji osnovana sumnja da je povrijeđeno pravo intelektualnog vlasništva.

Procjenjuje se da bi na tržištu vrijednosti krivotvorenih proizvoda iznosila više milijuna kuna, a točna će se procjena tržišne robe dati nakon pregleda. Određenje predmetne robe kao robe koja povređuje pravo intelektualnog vlasništva i način postupka s njom utvrdit će se u suradnji s nositeljima prava robnih marki. (Hina)
 

Vezani članci Carinik koji nije htio propustiti humanitarce iz Ljubuškog Carinicima kaznena prijava: Krali robu koju su ranije oduzeli švercerima Slika nije dostupna Panika na tržnici: Odjeću pronašli i u kutijama banana, kontrola sve zapljenila
Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju