Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uspjeh dubrovačkih carinika

Otkrili 27 tona krivotvorenih odjevnih predmeta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na carinskoj ispostavi Karasovići carinarnice Dubrovnik između Hrvatske i Crne Gore hrvatski carinici spriječili su 9. svibnja pokušaj nedopuštenog unosa 27 tona neprijavljene robe; odjevnih predmeta sa krivotvorenim svjetski poznatim dizajnerskim markicama kao i znakovima poznatih nogometnih klubova.

Kako je danas priopćeno iz carinarnice Dubrovnik, djelatnici carine detaljno su pregledali teretno vozilo s prikolicom turskih registracijskih oznaka kojim je upravljao turski državljanin i pronašli neprijavljenu robu s raznim krivotovrenim dizajnerskim potpisima, metražni tekstilni materijal i kožu za izradu dizajnerskih torbi.

Budući da se radi o teretu težine 27 tona teret je stavljen pod carinski nadzor gdje je u tijeku detaljan pregled. Zasad je pronađeno oko 20 tisuća komada robe za koju postoji osnovana sumnja da je povrijeđeno pravo intelektualnog vlasništva.

Procjenjuje se da bi na tržištu vrijednosti krivotvorenih proizvoda iznosila više milijuna kuna, a točna će se procjena tržišne robe dati nakon pregleda. Određenje predmetne robe kao robe koja povređuje pravo intelektualnog vlasništva i način postupka s njom utvrdit će se u suradnji s nositeljima prava robnih marki. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Zračna luka u Münchenu Ovo nitko nije očekivao Carinici u zračnoj luci u nevjerici zbog onog što je umirovljenik imao u prtljagi: "Prijavio je samo 300 eura" Dan s mobilnim jedinicima - 4 Koriste brojne vještine Jedan dan s Carinskom upravom: Ovako otkrivaju krijumčare koji skrivaju drogu, duhan i migrante

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene