Kamion je u utorak ujutro probio ogradu na autocesti Bregana – Lipovac. Drugi kamion pokušavao je izbjeći ogradu koja je odletjela ne cestu, no ipak se zaletio u nju.

Galerija


Teška prometna nesreća dogodila se jutros u 4:45 na autocesti A3 Bregana – Lipovac, javlja PU brodsko-posavska. U njoj su sudjelovala dva kamiona. 

Vezani članci Snažan snijeg zabijelio Split - 3 Zimski uvjeti na cestama: Upozorenja iz HAK-a, snijeg stvarao probleme i u Dalmaciji Snijeg u Orahovici - 2 Orahovica se probudila pod snijegom, pada i u Lici. HAK upozorava - ne krećite na put bez zimske opreme

Muškarac (30) upravljao je kamionom srpskih registracija. U jednom trenutku prešao je u traku za zaustavljanje vozila u nuždi. Udario je u ogradu sa sjeverne strane kolnika.

"Potom je u zanošenju sletio na travnatu površinu s južne strane sjeverne kolničke trake. Udario je središnju metalnu ogradu i probio je, Zatim je u nekontroliranom kretanju po južnoj kolničkoj traci udario u odbojnu ogradu s južne strane južne kolničke trake, gdje se i zaustavio ", objasnili su u policiji. 

Ograda je završila na autocesti. Muškarac (50) u kamionu makedonskih registracija pokušao je izbjeći ogradu, skrenuo je lijevo, udario u ogradu i sletio na travnatu površinu.

U prometnoj nesreći ozlijeđeni su vozač iz prvog kamiona i njegov suputnik (38). Imaju lakše ozljede pa su ih brzo pustili iz novogradiške bolnice. 

"Policijski službenici protiv 30-godišnjaka podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama", zaključili su u policiji.