Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Splitsko-dalmatinska županija

Oteli dva mladića, jednog bez razloga, drugog tražili isplatu duga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na području splitsko-dalmatinske županije dogodile su se dvije nepovezane otmice.

22-godišnjak iz Kaštel Kambelovaca u subotu je prijavio policiji da su ga oteli. Prema njegovim riječima otela su ga dva nepoznata muškarca jučer oko 4:20 sati. Sve se dogodilo kada se mladić vraćao kući. Dvije osobe napale su ga s leđa, zgrabile i preko glave mu prebacile nepoznati materijal, prenosi Slobodna Dalmacija.

Pročitajte i ovo Ilustracija Što se događa Presuda ostavila proračunsku rupu od 60 milijardi eura: Njemačka vlada povlači rigorozne poteze, poziva se na uvođenje izvanrednog stanja Velimir Bujanec Odlučio trgovački sud Propala tvrtka Velimira Bujanca obrisat će se iz sudskog registra: Dužna je više od 150.000 kuna

Nakon toga su ga ubacili na stražnje sjedalo nepoznatog automobila. Dok su se vozili nitko nije ništa govorio. Nakon nekog vremena mladiću su skinuli materijal s glave te ga izbacili iz automobila u Kaštel Gomilici. Mladić je policiji prijavio cijeli događaj oko 5:50 sati.

Oteli ga zbog duga

Druga otmica se odvijala u subotu u Splitu, kada su 19-godišnjaka zaskočila tri mladića, izudarala ga te ubacil au BMW. Dok su se vozili nastavili su udarati mladića.

Skinuli su mu jaknu, u kojoj mu je bio mobitel te ga tražili da im vrati dug. nakon svega su ga pustili iz automobila na Teškačkom putu. 19-godišnjak je inače otprije poznat policiji zbog korištenja droga.

Kaznena prijava

Splitska je policija zbog kaznenih djela protupravnog oduzimanja slobode i iznude kazneno prijavila trojicu mladića koji su oteli 19- godišnjaka, što je bila druga otmica u jednom danu, ali napadači na drugog mladića nisu još nađeni.

Kako je danas izvijestila splitsko-dalmatinska policija, 19- godišnjaka su u subotu navečer na splitskim Pujankama oteli 25-godišnjak, 24-godišnjak i 20-godišnjak. Ugurali su ga u automobil, gdje ga je jedan od otimača, kome je dugovao nekoliko tisuća kuna, udario šakom u glavu dok su se vozili. Zatim su ga razodjenuli i golog izbacili iz automobila, a on je slučaj prijavio policiji.

Policija je trojicu napadača ubrzo uhitila i nakon kriminalističke obrade protiv njih podnijela kaznenu prijavu redovnim putem bez privođenja na istragu.

U subotu rano ujutro dogodila se prva, još nerazjašjnena, otmica tog dana. U Kaštel Kambelovcu su 22-godišnjaku s leđa prišle dvije nepoznate osobe, stavili su mu vreću na glavu, ugurali ga u auto, odvezli ga u nekoliko kilometara udaljenu Kaštel Gomilicu i tamo ga izbacili iz automobila. (Hina/A.E.)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene