Obavijesti Video Pretražite Navigacija
USKOK podigao optužnicu

Osumnjičeni za namještanje poslova u Podravci vrijednih 6 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protiv bivšeg predsjednik uprave Podravke Zdravka Šestaka (43) i direktora nabave Darka Korošeca (43) USKOK je podigao optužnicu.

Optužene se tereti da su Neviju Prlogu (39) u gotovo tri godine namjestili poslove vrijedne šest milijuna kuna, a on im je zauzvrat financirao radove na nekretninama u njihovu privatnom vlasništvu. Dvojica bivših čelnika u koprivničkoj prehrambenoj tvrtki optuženi su za primanje, a Prlog za davanje mita.

Pročitajte i ovo Prometni policajci lažno izdavali kazne za prekršaje Podignuta prijava Kakva akcija! Dvojica policajaca vozačici USKOK-ova auta pokušali naplatiti nepostojeći prekršaj Dragan Kovačević - 2 On najavio kaznenu prijavu USKOK podigao optužnicu protiv Dragana Kovačevića: Za mito uzimao skupa odijela

>> Optuženi za Podravku ne osjećaju se krivima

USKOK tvrdi da se Prlog u dogovoru s Šestakom i Korošecom javljao na Podravkine pozivne natječaje, a oni su mu dodijeljivali poslove. Prlog im je zauzvrat kao nagradu, odnosno mito obećao da će njegov obrt financirati građevinske i druge radove na nekretninama u njihovom privatnom vlasništvu.

Po optužnici, od siječnja 2006. do listopada 2008. dvojac iz Podravke je Prlogu dodijelio šest milijuna kuna vrijedne poslove. Šestak je jedan od osmorice optuženih u aferi Spice koje se tereti da su oštetili Podravku za 400 milijuna kuna. Među optuženima je i bivši potpredsjednik vlade Damir Polančec, inače kum Nevija Prloga. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene