Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Osumnjičen za otmicu Slovenca, ali i za prijevaru banke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Armenda Musliua (29), glavnog osumnjičenog za otmicu 22-godišnjeg Slovenca Jure Bajde, zagrebačka policija osumnjičila je i za 180.000 kuna "tešku" prijevaru Podravske banke od koje je uz pomoć krivotvorenih dokumenata 2003. podigao kredit koji nije vratio.

Musliu je novu kaznenu prijavu dočekao u pritvoru koji mu je određen u kaznenom postupku koji se protiv njega i Vitorija Vukdedovića (31) vodi na zagrebačkom Županijskom sudu zbog otmice mladog Slovenca.

Pročitajte i ovo Policija, ilustracija - 5 Pronađen na parkiralištu Uhićen Slovenac (22): Zaustavila ga prometna policija, a on izbacio vrećicu i paket kroz prozor te se dao u bijeg Slika nije dostupna Europski uhidbeni nalog Na hrvatskom graničnom prijelazu pao Slovenac kojeg norveški sud traži zbog ubojstva

U policiji kažu da ta dva slučaja, osim Musliua, ništa ne povezuje.
Uz njega, za krivotvorenje isprave, ovjerovljavanje neistinitog
sadržaja i prijevare na štetu Podravske banke osumnjičeni su i vlasnici zagrebačkog autosalona Vulja, supružnici Damir (42) i Nevenka Vuljanko (42).

Policija ih tereti da su njih dvoje u kolovozu i rujnu 2003. za
Musliua napravili lažni predračun za kupnju osobnog automobila "mercedes ML 430", lažni ugovor o komisionoj prodaji, račun, isplatnicu, te potvrdu o preuzimanju lažne knjižice vozila za automobil. 

Potom su, kažu u policiji, na još neutvrđen način pribavili lažnu knjižicu vozila koja je, kako se otkrilo, kao bjanko obrazac otuđena u prosinca 2002. godine u kutinskoj Stanici za tehnički pregled. 

Na kraju su krivotvorili i podatke o plaći navodnog kupca,
odnosno Musliua, koji je uz pomoć krivotvorina u Podravskoj banci podigao 19.300 eura kredita za kupnju automobila, na rok otplate od šest godina. 

Musliu je potom kod javnog bilježnika ovjerio potpisan ugovor, a banka je novac uplatila na žiroračun tvrtke osumnjičenih supružnika koji su s 'trećim ortakom' podijelili novac.

Kao jamstvo da će Musliu vraćati kredit supružnici su banci predali lažnu knjižicu vozila.

U policijskoj istrazi otkriveno je i da "mercedes" nikada nije
prodavan u autosalonu već je bio u vlasništvu 36-godišnjaka koji s prevarom nema nikakve veze.

U policiji kažu da je ukupna materijalna šteta u ovom slučaju oko 180.000 kuna

Osumnjičenoj Nevenki Vuljanko ovo je prva kaznena prijava, dok je njezin suprug evidentiran zbog više desetaka sličnih kaznenih djela.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene