Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Armenda Musliua (29), glavnog osumnjičenog za otmicu 22-godišnjeg Slovenca Jure Bajde, zagrebačka policija osumnjičila je i za 180.000 kuna "tešku" prijevaru Podravske banke od koje je uz pomoć krivotvorenih dokumenata 2003. podigao kredit koji nije vratio.


Musliu je novu kaznenu prijavu dočekao u pritvoru koji mu je određen u kaznenom postupku koji se protiv njega i Vitorija Vukdedovića (31) vodi na zagrebačkom Županijskom sudu zbog otmice mladog Slovenca.

Vezani članci Pomorska policija, (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Tijelo pronađeno u Poreču: Radi se o Slovencu (47) koji je pao s jet-skija Slika nije dostupna SLOVENSKI RONILAC NESTAO KOD DUGOG OTOKA Potraga u tijeku

U policiji kažu da ta dva slučaja, osim Musliua, ništa ne povezuje.
Uz njega, za krivotvorenje isprave, ovjerovljavanje neistinitog
sadržaja i prijevare na štetu Podravske banke osumnjičeni su i vlasnici zagrebačkog autosalona Vulja, supružnici Damir (42) i Nevenka Vuljanko (42).

Policija ih tereti da su njih dvoje u kolovozu i rujnu 2003. za
Musliua napravili lažni predračun za kupnju osobnog automobila "mercedes ML 430", lažni ugovor o komisionoj prodaji, račun, isplatnicu, te potvrdu o preuzimanju lažne knjižice vozila za automobil. 

Potom su, kažu u policiji, na još neutvrđen način pribavili lažnu knjižicu vozila koja je, kako se otkrilo, kao bjanko obrazac otuđena u prosinca 2002. godine u kutinskoj Stanici za tehnički pregled. 

Na kraju su krivotvorili i podatke o plaći navodnog kupca,
odnosno Musliua, koji je uz pomoć krivotvorina u Podravskoj banci podigao 19.300 eura kredita za kupnju automobila, na rok otplate od šest godina. 

Musliu je potom kod javnog bilježnika ovjerio potpisan ugovor, a banka je novac uplatila na žiroračun tvrtke osumnjičenih supružnika koji su s 'trećim ortakom' podijelili novac.

Kao jamstvo da će Musliu vraćati kredit supružnici su banci predali lažnu knjižicu vozila.

U policijskoj istrazi otkriveno je i da "mercedes" nikada nije
prodavan u autosalonu već je bio u vlasništvu 36-godišnjaka koji s prevarom nema nikakve veze.

U policiji kažu da je ukupna materijalna šteta u ovom slučaju oko 180.000 kuna

Osumnjičenoj Nevenki Vuljanko ovo je prva kaznena prijava, dok je njezin suprug evidentiran zbog više desetaka sličnih kaznenih djela.