Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nije "nestao"

Odvjetnik vozača kamiona osuđenog za nesreću u Novskoj otkrio zašto nije bio u sudnici na izricanju presude

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je u srijedu izašao iz sudnice, gdje je na Županijskom sudu u Sisku, zbog prometne nesreće u kojoj su život izgubile tri osobe, osuđen na šest godina zatvora, osuđeni vozač je "nestao".

Naime, nakon završene rasprave, nije se pojavio sat vremena kasnije na objavi presude, već je u međuvremenu napustio sud, pa je izdan nalog za dovođenje.

Pročitajte i ovo Ilustracija na 12 godina zatvora Dvojica osuđena zbog strijeljanja zarobljenih hrvatskih vojnika u Glini Zastava Islamske republike Pripadnik ISIL-a U BiH osuđen terorist koji se predstavljao kao humanitarac u Siriji

Njegov branitelj Marko Rafaj je nakon izricanja presude izjavio kako se ne radi o bijegu, već je vozač otišao kući kako bi se pozdravio s obitelji, te će se u četvrtak, nakon uručenja rješenja, sam prijaviti u zatvor. Dodao je kako je njegov klijent svega svjestan, da prihvaća odgovornost i odluke institucija, te da njegovo kajanje bilo iskreno.

Osuđen je zbog prometne nesreće 7. lipnja 2019. godine, koju je prouzročio kao vozač tegljača s poluprikolicom. Tom su prilikom na odmorištu autoceste A3 kod Novske na mjestu nesreće preminule dvije 14-godišnjakinje, a od zadobivenih ozljeda, kasnije i 28-godišnjakinja.

Uz zatvorsku kaznu, u koju će mu se uračunati i sedam mjeseci provedenih u istražnom zatvoru, od lipnja 2019. do sredine siječnja prošle godine, dosuđena mu je i zaštitna mjera petogodišnje zabrane vožnje, koja će stupiti na snagu nakon što izađe iz zatvora.

Prema optužnici, osuđeni je vozio umoran i pod utjecajem lijeka 'normabel', zbog čega nije bio sposoban sigurno upravljati vozilom, pa je skrenuo s autoceste na benzinsku postaju i odmorište Novska-sjever. Iako je brzina na odmorištu ograničena na 40 kilometara na sat, kamion se kretao 89 kilometara na sat, zbog čega je okrznuo vozilo Hrvatskih cesta i potom prošao pokraj benzinske postaje i odmorišta te je naletio na rubni kamen zbog čega je kamion usporio i naletio na dvije 14-godišnjakinje iz Dalja, koje su od siline udara odbačene na asfaltiranu površinu, nakon čega je kamion prešao preko njih. One su poginule na mjestu nesreće, dok je treća žrtva Ivana Babić (28), koja je minibusom putovala za Njemačku, preminula pet tjedana nakon nesreće. U trenutku udara u pješake brzina tegljača je bila 76 kilometara na sat.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene