Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neobičan slučaj u Gospiću

Javio se vlasnik izgubljenog novca: Ispričao nam je kako su djevojke koje su ga našle još jednom pokazale poštenje

Euri ili kune - nije ni važno. Važan je odjek u javnosti. Naime, dvije djevojke iz Gospića pronašle su novac i predale ga policiji. Pronađen je i vlasnik. No, ni to nije sve.

Umjesto u trgovinu, s novcem otišle na policiju. Dvije Gospićanke željele su ostati anonimne, ali njihovo djelo nije.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ostala bez ušteđevine Desetke tisuća eura žena je predala lažnoj bankarici koja joj je došla na vrata Lažna novčanica od 50 eura - 3 Traže ga Cigarete platio novcem s filmskog seta: Policija izdala važno upozorenje

"Djeca shvaćaju poruku koliko treba biti human, jednostavan i ponizan. Svaka im čast na tome", smatra Ivan Brlić iz Gospića.

"Većina ljudi bi možda sebi ostavila. Djevojkama sve pohvale", smatra Radmila Škorić.

Odlučio ih je pohvaliti i vlasnik s 10 posto od iznosa, ali one su to odbile, doznaje reporterka Dnevnika Nove TV Matea Ćorić.

"Ja sam rekao 'Ne', osjećam moralnu obavezu da se zahvalim vama i da se zahvalim na tome da još uvijek ima jedan dio poštenoga naroda", rekao je Mile Ugarović iz Gospića.

Ovakvi slučajevi vesele i policiju.

"Jutros je vlasnik pristupio u prostorije Policijske postaje Gospić i dokazao je da je to njegov novac te mu je novac nakon odrađenih formalnosti vraćen. Imali smo već nekoliko slučajeva da su pošteni nalaznici novac vratili. Do sada se uvijek pronašao vlasnik", kazala je Maja Brozičević, glasnogovornica PU ličko-senjske.

Novac je prije tjedan dana vratio i 11-godišnji dječak Niko iz Zadra i zato dobio nagradu.

"Kad sam se vraćao s otoka s posjete tati na trajektu Jadrolinije sam pronašao veću količinu novaca. Bez razmišljanja sam pronašao vlasnika i vratio mu njegov novac za nagradu sam dobio sladoled", rekao je Niko Čulina iz Zadra.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene