Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poštujte propise!

Šokantan podatak: Samo u jednoj županiji u dva tjedna stradalo 13 pješaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na području PU osječko-baranjske tijekom 2010. godine u prometnim nesrećama smrtno je stradalo 20 osoba, od čega šest pješaka.

'Najgore razdoblje za pješake bilo je od 30. listopada do danas, kada je na osječko-baranjskim prometnicama evidentirano 11 prometnih nesreća u kojima je stradalo 13 pješaka', priopćili su iz te policijske uprave.

Pročitajte i ovo Gužva na zagrebačkoj obilaznici - 1 ogromna gužva FOTO Kilometarska kolona na zagrebačkoj obilaznici: "Ovo je užas, stojimo. Od Prečkog mi je trebalo čak 50 minuta" Ilustracija VELIKO ISTRAŽIVANJE Kako voze Hrvati? Tko više krši koje prometne propise i jesu li tome skloniji muškarci ili žene

Od 13 pješaka trojica su poginula, jedan je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život, dvojica teške tjelesne ozljede i sedmorica lake tjelesne ozljede. Većina prometnih nesreća dogodila se na obilježenom pješakom prijelazu u dane vikenda tijekom noćnih sati kada je smanjena vidljivost.

>> Prijedlog zakona: Pješacima obavezan reflektirajući prsluk

'Budući je pred nama vremensko razdoblje s lošim vremenskim uvjetima (kišna, magla) i osjetno kraćim danima, i nadalje se očekuje prometovanje većeg broja pješaka', stoji u policijskom priopćenju.

'Pješaci se nerijetko izvan naselja kreću nepropisno kolnikom bez svjetla i reflektirajuće odjeće dok cestu prelaze izvan obilježenih pješačkih prijelaza bez da su se prethodno uvjerili da to mogu učiniti na siguran način pa je za očekivati da će ovakvih prometnih nesreća biti i nadalje', dodali su.

Kako bi se pješake zaštitilo od najtežih posljedica usmjeravajući ih na poštivanje prometnih propisa i korištenje reflektirajuće odjeće, a vozače upozorilo na pojačani oprez, policija je u narednom razdoblju najavila da će na području cijele županije provoditi pojačane mjere nadzora prometa na cestama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene