Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TROJICA UHIĆENA

Osječka policija objavila detalje pljačke i napada na zaštitare: Ukradeno čak 773.000 kuna

Policijski očevid na mjestu razbojništva (Foto: PU osječko-baranjska)
Policijski očevid na mjestu razbojništva (Foto: PU osječko-baranjska) PU osje?ko-baranjska
Aktualno Galerija Policijski očevid na mjestu razbojništva (Foto: PU osječko-baranjska) Policijski očevid na mjestu razbojništva (Foto: PU osječko-baranjska) Foto: PU osje?ko-baranjska +0 Opljačkani kombi zaštitarske tvrtke (Foto: PU osječko-baranjska) Galerija 1/2 >>
Policija u Osijeku na izvanrednoj press-konferenciju otkrila je nove informacije o pljački zaštitarskog kombija kraj Osijeka.

Osječka policija otkrila je detalje krađe novca i napada na zaštitare kod mjesta Hrastin.

Pročitajte i ovo Gužve zbog radnih dozvola Organizacija rada Danima se stvaraju velike gužve: Spavaju pred policijom, a svi žele samo jedno Požar kod Šibenika Radi se na dogašavanju Požar kod Šibenika pod kontrolom vatrogasaca: "Izgorjela je površina od oko 450 hektara"

U policiji kažu da su razbojnici ukrali 773.000 kuna. Veći dio novca je pronađen, no policija nije htjela reći koliko su točno našli. 

Kod jednog od privedenih nađena je veća količina novca, manja količina droge, marihuane i kokaina. Privedeni su otprije poznati policiji zbog kaznenih djela. Još se traga za oružjem kojim su pucali u zaštitare.  

Priveli su tri muške osobe, jednu u u dobi od 27 godina te dvije u dobi od 23 godine. Svi su s područja Slavonskog Broda.

Prvi osumnjičeni bivši je zaštitar firme koja je prevozila novac, dok druge dvije osobe nisu povezane sa zaštitarskom tvrtkom. Iz policije navode kako su se razbojnici za zločin pripremali 15-ak dana.

Prve dvije osobe koje su se dovodile u vezu s pljačkom uhićene su 22. listopada. Jedna od njih je, kažu u policiji, puštena jer nije povezana s pljačkom. Druga dvojica "pala" su 24. listopada. 

"Nedvojbeno proizlazi da je kazneno djelo pomno planirano i da su tu izvršene odgovarajuće primpremne radnje kako bi se djelo izvršilo", objasnio je na izvanrednoj konferenciji Zlatko Bošnjaković, pomoćnik načelnika za kriminalističku policiju.  

Krunoslav Patača, voditelj Službe općeg kriminaliteta rekao je da je kriminalističko istraživanje bilo kompleksno.

Naoružani razbojnici u ponedjeljak navečer su kod Osijeka presreli zaštitarsko vozilo. Čekali su ih u šumi i kada su naišli, počeli su pucati po njima. Navodno su ukrali sedam vreća s novcem.

Jedan je zaštitar nakon napada zadržan u osječkoj bolnici s teškim ozljedama noge, no izvan životne opasnosti, a drugi je pušten na kućnu njegu.

U potrazi za dokazima nakon pljačke pretraživala se i šuma iz koje su pljačkaši napali, navodno automatskim oružjem, a korišteni su i dronovi kako bi što se što prije pronašlo počinitelje.

Policija je dvojicu muškaraca prvo uhitila u utorak, no ispostavilo se da jedan od njih nije povezan s razbojništvom.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene