Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedan je muškarac u Zagrebu preminuo, a mlada Osječanka nalazi se u komi zbog trovanja ugljičnim monoksidom.


Mrtvo tijelo 64-godišnjaka, koji je najvjerojatnije preminuo uslijed trovanja ugljičnim monoksidom, pronađeno je u poslovnom prostoru tvrtke u zagrebačkom Trnju, izvijestila je danas na konferenciji za novinare Policijska uprava zagrebačka.

Vezani članci Krešimir Škarica, odvjetnik Može li bolnica od liječnika koji nije cijepljen tražiti odštetu zbog širenja zaraze? Evo što kaže poznati odvjetnik Njemačka policija u Darmstadtu Što se to događa? Netko je otrovao šestero ljudi na njemačkom sveučilištu, jedan je muškarac u kritičnom stanju

Mrtvo tijelo muškarca pronađeno je jučer oko 7,15 sati u poslovnom prostoru jedne tvrtke u Strojarskoj ulici. Obavljenim očevidom utvrđeno je da je najvjerojatnije preminuo uslijed trovanja ugljičnim monoksidom. Neslužbeno se doznaje da se radi o improviziranoj plinskoj napravi s plamenikom.

Mrtvo tijelo 64-godišnjaka prevezeno je u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Osječanka u životnoj opasnosti

Zbog trovanja ugljičnim monoksidom u svojoj obiteljskoj kući 20-godišnja Osječanka nalazi se u stanju opasnom po život, izvijestila je danas osječko-baranjska policija.

>> Otrovali se monoksidom jer nisu redovito prozračivali peć

Djevojka se otrovala plinom sinoć, između 20 i 21 sati, prilikom kupanja u svojoj obiteljskoj kući u Osijeku. Prevezena je u osječki Klinički bolnički centar (KBC), gdje joj je pružena liječnička pomoć te se nalazi u komatoznom stanju opasnom po život.

Obavljenim izvidima utvrđeno je da je do trovanja ugljičnim monoksidom došlo uslijed neispravnosti dimnjaka plinskog kombi bojlera.

Policija upozorava građane da se, kod svake sumnje na moguću prisutnost povećane koncentracije plina u kući, obvezno obrate mjerodavnim službama te da redovito kontroliraju plinske i dimovodne instalacije u svojim domovima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook