Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhvaćen u laži

Osječanin utajio 2,6 milijuna kuna poreza

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djelatnici Odjela kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske istragom su utvrdili postojanje osnovane sumnje da je 39-godišnjak iz Osijeka počinio kaznena djela davanja lažnog iskaza krivotvorenja isprave, utaja poreza i drugih davanja, čime je oštetio državni proračun za više od 2,6 milijuna kuna.

Osnovano se sumnja da je 39-godišnjak u namjeri korištenja povlastica iz sporazuma o prekograničnom prometu i suradnji između BiH i Republike Hrvatske ishodio izdavanje evidentnih listova u pograničnom prometu. Prikazivanjem lažnih činjenica i davanje lažnog iskaza dobio je i koristio evidentne listove.

Pročitajte i ovo Pitanje hotela Belveder Slika Dubrovnika Trebao je biti luksuzni hotel, a već 20 godina je ruševina: "Fantastičan projekt za koji je bilo i novca, ali je bio zaustavljan više puta" Novac, ilustracija Dobra vijest za mnoge Porezna uprava objavila kada počinje isplata povrata poreza i do kada će svima sjesti novac

U razdoblju od svibnja 2006. do lipnja 2010. on je iz BiH u Republiku Hrvatsku preko graničnih prijelaza Metković i Gabela Polje uvozio poljoprivredne proizvode za koje je izbjegao plaćanje carine i PDV-a, oštetivši Ministarstvo financija za 2,623.170,00 kuna. Protiv osumnjičenog 39-godišnjaka slijedi kaznena prijava nadležnom Državnom odvjetništvu, navodi PU dubrovačko-neretvanska. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene