Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija zove na oprez

Osijek: U poljima pronađeno nekoliko mina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na više mjesta u Osječko-baranjskoj županiji jučer su pronađena odbačena minsko-eksplozivna sredstva te stoga policija na Sajmu lova i ribolova Salori 2011. koji počinje sutra organizira predavanja 'Manje oružja - manje tragedija'.

Tako je jučer djelatnik tvrtke 'Vuka' na polju između Antunovca i Orlovnjaka našao ručni bacač 'zolju', a službenici Postaje granične policije u Belom Manastiru na polju koje se vodi kao razminirano u blizini stražarnice Kiša Erne kod Novog Bezdana dvije mine. Ta mjesta djelatnici Hrvatskog centra za razminiranje označili su zastavicama, a pronađene mine će danas biti uništene.

Pročitajte i ovo Ilustracija Noć u Bagdadu Granate pale na kompleks američkog veleposlanstva: "Čule su se eksplozije, oglasile sirene i pozivi ljudima da se sklone" Slika nije dostupna Žena pronašla prilikom šetnje U šumi odbačene nagazne mine i bombe


Obrađujući zemlju između mjesta Luga i Kozjaka, jučer je 44-godišnjak iz Osijeka pronašao protupješačku minu, koju su kao i ručnu zolju preuzeli djelatnici protueksplozijske zaštite.

Na trodnevnu Sajmu lova i ribolova Salori 2011. koji se otvara sutra, Odsjek za prevenciju PU-a i djelatnici protueksplozijske zaštite održat će edukativna predavanja i prikazati svoj rad pod nazivom 'Manje oružja - manje tragedija'. Bit će riječi o vrstama i opasnostima zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava koja se odbacuju na razna mjesta - u kanale, na odlagališta, uza ceste, uz obalu rijeke Drave, a posebno zabrinjava što su dostupna djeci i mladima koji su na taj način izravno ugroženi.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene