Policijski očevid, arhiva (Foto: Pixell)
Policijski očevid, arhiva (Foto: Pixell) Foto: Pixell

Zbog sumnje da je lani nožem, a potom i sjekirom pokušao ubiti 66-godišnju suprugu, osječko Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 66-godišnjaka.


Osječko tužiteljstvo u utorak je priopćilo kako okrivljenika tereti da je 20. listopada pošle godine, u obiteljskoj kući u Breznici Našićkoj, počinio kazneno djelo pokušaja teškog ubojstva tijekom verbalne prepirke sa 66-godišnjom suprugom, koju je i ranije tijekom dugogodišnjeg braka u više navrata vrijeđao te fizički i psihički zlostavljao.

Vezani članci Migranti, ilustracija U BiH podignuta optužnica protiv novinara koji je pozivao na linč migranata: "Te horde treba mlatiti svim sredstvima, treba ih tjerati poput bijesnih kerova" Upaljač u ruci, ilustracija Pokušaj ubojstva u Istri: Napao 39-godišnjaka pa ga zapalio, uz garažu izgorijela i dva automobila

Optužen je da je suprugu, uz prijetnju da će ju ubiti, kuhinjskim nožem porezao u predjelu desne strane vrata te da je, nakon što mu je otela nož i počela bježati iz kuće, uzeo sjekiru i sustigao ženu, uhvatio ju za vrat i zamahnuo sjekirom prema njezinoj glavi.

Ona mu se uspjela istrgnuti i pobjeći u susjednu kuću, u kojoj se sklonila od napadača.

Tužiteljstvo predlaže za optuženog produljenje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. (Hina)