Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Protupravna eksploatacija

Ošetio državni proračun za 478 tisuća kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na području općine Civljane 57-godišnjak iz Vrlike protupravno je eksploatirao rudno blago i na taj način oštetio državni proračun za 478 tisuća kuna.

Nad njim je u Policijskoj postaji Knin dovršeno kriminalističko istraživanje. Provedenom kriminalističkom istragom utvrđeno je da je osumnjičeni u razdoblju od 1. siječnja 2006. do 10. prosinca 2008. godine kao odgovorna osoba tvrtke iz Knina, bez odgovarajuće koncesije iskopao 2.146.65 metara kubnih arhitektonskog kamena što je protivno propisima i odlukama nadležnih tijela.

Pročitajte i ovo Konferencija za medije u američkom Kongresu nakon izglasavanja zakona o proračunu Probili rok Američki kongres ipak izglasao proračun: U zadnji tren izbjegnuta blokada države Slika nije dostupna Ilegalna eksploatacija kamena Kod Zadra krali kamen i državu oštetili za 7 milijuna kuna

>> Osijek: Uhićeni pod sumnjom da su oštetili proračun za 840 tisuća kuna

Od iskopane količine naknadno je na ime koncesije platio iznos od oko 3.264.00 kuna za 2.500 metara kubnih. Za preostalu količinu od 246.65 metara kubnih nije platio koncesijsku naknadu i tako je državni proračun Republike Hrvatske za 478 tisuća kuna.

Protiv osumnjičenika bit će podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Kninu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene