Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pucnjava na stočnom sajmu

Optužnica protiv oca i sina zbog ranjavanja braće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu podiglo je pred karlovačkim Županijskim sudom optužnicu protiv oca i sina Velić za ranjavanje dvojice braće Hudurović na stočnom sajmu u Ogulinu u listopadu prošle godine.

Frane Velić (51) optužen je zbog počinjenja kaznenoga djela ubojstva u pokušaju, a devetnaestogodišnji sin istog imena i prezimena za počinjenje kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, izvijestio je danas DORH uz navođenje samo inicijala optuženika.

Optužnicom se starijem Veliću, koji je od listopada u pritvoru, stavlja na teret da je 23. listopada prošle godine u Ogulinu na javnom skupu ispalio više hitaca iz pištolja prema oštećenima Zdravku i Zoranu Hudorović, s ciljem da ih liši života, piše u optužnici. Hudorovići su zadobili teške i po život opasne ozljede, a život im je spašen pravodobnom liječničkom intervencijom.

Pročitajte i ovo Ilustracija svađa nakon ručka Ocu stolcem slomio rebra jer mu nije dao novac za cigarete: "Nakon toga promijenio sam brave na stanu" Slika nije dostupna Hrvatski Fritzl 53-godišnjak godinama silovao kćer

'Općeopasna radnja ili sredstvo'

Mlađi se Velić ne tereti za pokušaj ubojstva već za 'općeopasnu radnju ili sredstvo' jer je 'istog dana i na istom mjestu, iako je bio svjestan da se oko njega nalazi mnogo posjetitelja, iz pištolja ispalio jedan hitac, a samo stjecajem sretnih okolnosti nitko od prisutnih nije bio ozlijeđen', piše u optužnici. Prema ranijim službenim podatcima Županijskog suda u Karlovcu dvojica ranjenika su tada dobili po život opasne ozljede i to 23-godišnji Zoran Hudorović ozljedu glave, a 21-godišnji Zdravko Hudorović prostrjel trbuha i ramena.

>> Karlovac: Policija čuva domove suprotstavljenih obitelji

Dva dana kasnije uslijedila je u Karlovcu osveta. U optužnici iz siječnja pisalo je da su 'zbog događaja u Ogulinu rođaci dvojice ranjenika i to Juraj Hudorović (1974.), Nenada Hudorović (1968.) i maloljetnik rođen 1996. godine na staroj karlovačkoj cesti ispalili više hitaca iz pištolja u teretno vozilo u kojem je poginuo Mate Velić, a njegova supruga Draga Jurković i njihova maloljetna kći su zadobile po život opasne ozljede. Budući da je ubojstvo počinjeno iz mržnje i osvete ono je okvalificirano kao 'kazneno djelo teškog ubojstva i pokušaja teškog ubojstva'.(HIna)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene