Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon smrtonosne pucnjave

Karlovac: Policija čuva domove suprotstavljenih obitelji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Karlovac je i dalje na nogama. Krvavi obračun dviju romskih obitelji donio je strah da bi se sukobi mogli nastaviti.

Ravnatelj policije Oliver Grbić razgovarao je s članovima zaraćenih obitelji koji su obećali prekid sukoba. Policija im čuva kuće i privodi osumnjičene. Sve upućuje na to da je ubojstvo počinio 14-godišnji dječak koji je s ocem pucao iz pištolja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Istraga u tijeku Pucnjava kod Omiša: Policija privela pet osoba Ubijeni Milan, Kristina i Dalibor tužna godišnjica "Ivana, netko je poubijao našu djecu": Nastavnica otkrila kako je saznala za pokolj svojih učenika

>> Muškarac ubijen, kćer u jako teškom stanju

Ubojstvo koje je zgrozilo Karlovac počinila su trojica muškaraca. Policija ih je pronašla kod kuće neposredno nakon zločina. Njihovu kuću i danas je osiguravala interventva policija. Sve iz straha od osvete koja je najavljena odmah nakon ubojstva.

Krvna osveta dovela do tragedije

U istražni centar Županijskog suda privedeno je šesnaest osoba. Među njima i 36 godišnji muškarac i njegov 14-godišnji sin. Tijekom pretresa kuće pronađen je i pištolj iz kojeg je počinjeno ubosjtvo, pretpostavlja se da je pucao maloljetni sin.

Muškarac je ubijen iz ilegalnog pištolja. Izravna posljedica je subotnja pucnajva u kojoj su ranjena dva muškarca. U policiji kažu da su čuvali kuće zaraćenih obitelji no da nisu mogli čuvati i prometnicu na kojoj se zločin dogodio. Krvna osveta dovele je do tragedije. Pojavile su se i nove prijetnje. U misiju pomirenja zaraćenih strana uključio se i ravnatelj policije Oliver Grbić koji je hitno stigao u Karlovac.

Kći ubijenog i dalje kritično

'Oni su na tom sastanku izrazili žaljenje jedni drugima i obećali da neće biti daljnjih sukoba i da će bez obzira na sve nastaviti živjeti normalno', ističe Josip Čelić, načelnik PU karlovačke. Teško ranjena majka i kćer i dalje su u karlovačkoj bolnici. Djevojčica je u kritičnom stanju. 'Mlađa osoba od 15 godina koija ima prostrijelnu ranu glave je u izuzetno teškom stanju opasnom po život.Liječnici ulažu maksimalan napor da je spase', kaže ravnatelj karlovačke bolnice dr. Nedjeljko Strikić.

U policiji tvrde da će procesuirati i ljude koji su jučer na parkiralištu ispred trgovačkog centra prijetili policiji i pozivali na linć ubojičine obitelji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene