Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Ubijena zbog 300 kuna

Optuženima za ubojstvo starice 30 dana pritvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sudbene vlasti Županijskog suda u Karlovcu donijele su rješenje o provedbi istrage protiv 25-godišnjeg Milana Mikića za počinjenje teškog ubojstva Ane Klipe u Latinu 30. lipnja te mu je određen i pritvor od 30 dana, doznaje se od istražne sutkinje Jasminke Jerinić-Mušnjak.

Po njezinim riječima počela je istraga i određen 30-dnevni pritvor i Goranu Oskorušu (19) iz Podhuma Plaščanskog za pokušaj teškog ubojstva policijskog službenika iz Ogulina (tijekom potjere za Mikićem) 9. srpnja, ali u potpuno odvojenu istražnom postupku. Obojica su jučer u istražnom centru u nazočnosti svojih odvjetnika odbili mogućnost da budu saslušani, već su se branili šutnjom, kazala je Jerinić-Mušnjak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uhićen 25-godišnji M.M. Starica (88) je brutalno ubijena zbog 300 kuna Slika nije dostupna Uhićen osumnjičenik za ubojstvo starice

>> Starica (88) je brutalno ubijena zbog 300 kuna

Rješenje o istrazi doneseno je na temelju jučerašnjeg zahtjeva karlovačkoga Županijskog državnog odvjetništva u kojem, kako je priopćeno iz DORH-a, piše da postoji osnovana sumnja da je Mikić 88-godišnjakinju 30. lipnja 2010. oko 10 sati udario šakom u lijevu stranu glave, a kad je pala na pod, više ju je puta nogom udario u glavu. Oštećenica je, piše u zahtjevu, od zadobivenih ozljeda odmah preminula.

U priopćenju se također navodi da je starica prije nego je ubijena odbila napadaču na njegov zahtjev dati svoj novac. Napadač je nakon ubojstva pretražio kuću, uzeo i zadržao 300 kuna, kaže se u priopćenju. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene