Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubojstvo u Omišu

Osumnjičeni za brutalnu likvidaciju u lancima doveden u sudnicu: ''Optužnica je inscenirana''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na početku suđenja za ubojstvo Karmelina Fistanića u Omišu krajem prošle godine prvooptuženi Stipe Ringwald kazao je da mu se sudi za nešto što nije učinio, dok su njegovi suoptuženici Jerko Pirić i Vlado Zolota kazali da optužnicu razumiju, ali se ne osjećaju krivima.

Ringwald je u sudnici, u koju je zajedno sa svojim suoptuženicima doveden u lancima, kazao da je optužnica "inscenirana i nije u skladu s dokazima".

"Nas se optužuje za nešto šta nismo napravili", kazao je Ringwald te dodao da je u vrijeme zločina bio u Šibeniku, za što ima desetak svjedoka.

Ostala dvojica izjasnila su se da nisu krivi, a Zolota je ustvrdio da mu se nanosi "velika nepravda i sramota" jer "nema nikakve veze s Fistanićevim ubojstvom".

Njihovi odvjetnici nisu se složili s čitanjem dokaza iz istrage i žele da se svi dokazi ponovno provode na glavnoj raspravi.

Optužnica Županijskog državnog odvjetništva trojicu tereti da su 9. studenog 2019. godine u 13,55 sati u Omišu postupali zajednički i prema prethodnom dogovoru s ciljem da usmrte Fistanića.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Više od stotinu prijava Tko je Stipe Ringwald, osumnjičen za smaknuće u Omišu: Turistu odgrizao uho, izudarao novinarku pred djetetom...

Pirić i Zolota tog su dana na gradskom groblju Lovrinac navodno pokupili Ringwalda, koji je malo prije toga u Split stigao iz Šibenika, te su otišli do Zolotina apartmana u Omišu. Tamo se Ringwald presvukao, na glavu stavio tamnu kacigu i sjeo na Yamahu T-Max crne boje koju su mu osigurali okrivljenici.

Prema optužnici, Ringwald je zatim pratio VW Polo koji je u društvu djevojke vozio Fistanić. Kada je na predjelu Slavinj, kod skretanja sa državne ceste D-8 u smjeru mjesta Brzet, Fistanić zaustavio svoje vozilo, Ringwald mu je prišao na motociklu i kroz poluotvoreni prozor vozačevih vrata ispalio šest hitaca u glavu i vrat. Fistanić je zbog zadobivenih strijelnih rana glave i vrata preminuo na mjestu događaja, dok se Ringwald udaljio.

Obrana optuženika i nakon podizanja optužnice tražila je izuzimanje dokaza iz spisa smatrajući ih nezakonitima, ali ih je Županijski sud odbio. Predmet je zatim završio na Vrhovnom sudu, koji je donio odluku da su svi prikupljeni dokazi zakoniti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene