Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Četvorica maloljetnika osumnjičenih za premlaćivanje Luke Ritza pušteno je danas na slobodu na kojoj će čekati suđenje budući da je od njihova uhićenja prošlo tri mjeseca, koliko najduže kao maloljetne osobe mogu provesti u pritvoru tijekom pripremnog postupka, izvijestili su danas neki mediji.


Glasnogovornik zagrebačkoga Općinskog kaznenog suda Dražen Kevrić nije mogao to potvrditi, ističući da je postupak protiv maloljetnih počinitelja tajan pa se u javnost ne mogu iznositi podaci o njegovu sadržaju i tijeku.

Vezani članci Slika nije dostupna Humanitarni koncert 'Oda Životu' u čast Luki Ritzu Slika nije dostupna Performansom '(ne) Pravda je slijepa' protiv nasilja među mladima

No, dodao je da prema Zakonu o sudovima za mladež pritvor može trajati najduže tri mjeseca u fazi pripremnog postupka koji je sličan sudskoj istrazi u postupcima za odrasle.

U pritvoru ostaje punoljetni sudionik napada

Mladići su uhićeni 21. listopada 2007. Sva četvorica prijavljena su za nasilničko ponašanje, dvojica su uz to osumnjičena za nanošenje teških ozljeda, a dvojica za nanošenje teških ozljeda sa smrtnom posljedicom.

>> Napadačima na Luku Ritza još mjesec dana pritvora

>> Ubojice: Žao nam je što smo ubili Luku

Luka Ritz umro je 12. lipnja, desetak dana nakon brutalnoga noćnog napada na zagrebačkome Mostu slobode.

U pritvoru je još jedino punoljetni sudionik tučnjave, koji je u nazočnosti odvjetnika sve priznao na policiji i pred istražnim sucem. Njemu bi se trebalo suditi u odvojenom postupku na zagrebačkome Općinskom kaznenom sudu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju