Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mirko Govedarica (41), optuženi za ubojstvo građevinskog poduzetnika Zorana Mrvelja (42) u listopadu prošle godine izjavio je na početku suđenja na zagrebačkom Županijskom sudu da nije kriv i da od ubijenog nije posudio novac, zbog kojega je navodno i počinio zločin.


Optuženi je nakon uhićenja na policiji i pred istražnim sucem izrazio kajanje i žaljenje te potanko ispričao pojedinosti zločina, rekavši da ga je Mrvelj kamatario i prijetio mu smrću obitelji ako ne vrati dug.

Vezani članci Slika nije dostupna Mrvelj ubijen zbog 5000 eura Slika nije dostupna Borovec: Riješeno ubojstvo Zorana Mrvelja

Na početku suđenja je, pak, danas izjavio da nije kriv te da su na policiji radili pritisak na njega, tražeći da prizna zločin. Nije imao novca za odvjetnika, pa su mu, tvrdi, policajci rekli da oni imaju odvjetnika za njega te da će ga oni i platiti. Nakon toga je, kaže, došao odvjetnik Dragutin Baltić koji ga nije upoznao s njegovim pravima, no on mu je potpisao punomoć. Sutradan je policajac koji ga je ispitivao izdiktirao svoje zabilješke u zapisniku, u nazočnosti odvjetnika i tužiteljice. Govedarica tvrdi da nije pročitao zapisnik, ali ga je potpisao.

Njegov sadašnji branitelj Janjko Grlić zatražio je da se iskaz u policiji izdvojio iz spisa jer je nastao na nezakonit način te predložio saslušanje policajca, odvjetnika i tužiteljice Ana Marije Lončarić koji su bili na ispitivanju u policiji.

Dug Mrvelju narastao na 50.000 eura

Prema optužnici, Govedarica je od Mrvelja 2006. posudio 1500 eura, a dug je, po računici ubijenog, u iduće dvije godine narastao na 50.000 eura. Optuženi je 21. listopada prošle godine pozvao Mrvelja i s njim se našao na Vrbanima. Ušao je u njegov automobil 'mercedes CLS' i rekao mu da ga odveze u Gornje Vrapče jer ga tamo čeka prijatelj koji će mu dati 20.000 kuna kojima će isplatiti dio duga.

Mrvelj je dovezao do Ulice Manterovčak i parkirao, a tada je Govedarica izvukao revolver, koji nije nađen, i Mrvelju u glavu ispalio dva hica. Iz hlača mu je potom uzeo 5000 kuna i 1200 eura, a iz auta i torbicu u kojoj su bile bankovne kartice.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju