Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog dovođenja života u opasnost

Optuženi napadači na autobus s navijačima PAOK-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog napada na autobus s uglednim gostima grčkoga nogometnog kluba PAOK-a podignuta je optužnica protiv devetorice huligana u dobi od 18 do 23 godine koje se tereti da su 'iz mržnje doveli u opasnost živote i imovinu'.

Optuženi su da su 14. prosinca oko 13 sati u Novom Zagrebu zajedno s 30-ak nepoznatih huligana kamenovali autobus s 40-ak gostiju iz Grčke i kroz razbijene prozore ubacili najmanje tri zapaljene bengalke koje su unutrašnjost ispunile gustim dimom i uzrokovale požar, čije su širenje spriječili vatrogasci. Huligani su, po tvrdnjama zagrebačkoga Općinskog državnog odvjetništva, napali autobus s namjerom da 'ugroze tjelesni integritet putnika' zbog snažno izražene nesnošljivosti prema PAOK-ovoj navijačkoj skupini.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Gordan Jandroković na utakmici - 4 Kvalifikacije za Euro 2024 FOTO Napeto i u loži: Milanović i Jandroković zajedno gledali utakmicu Slika nije dostupna Neredi i na utakmici Napadači na autobus osumnjičeni za zločin iz mržnje

>> Još dvojica prijavljena zbog napada na grčke navijače



U napad na autobus, u kojem je uz vozača i vođu puta bilo 39 putnika, huligani, skriveni u pješačkom pothodniku, krenuli su u napad na dojavu nepoznate osobe. Autobus je bio u pratnji policije, a u trenutku napada policajci su priskočili u pomoć ozlijeđenima te su uhitili nekoliko huligana.Osim autobusa, u kojem su ozlijeđena četiri putnika, u napadu je oštećen i jedan osobni automobil.

Tužiteljstvo od Općinskoga kaznenog suda u Zagrebu traži produljenje pritvora okrivljenicima koje tereti za kazneno djelo protiv opće sigurnosti ljudi i imovine te sigurnosti prometa dovođenjem u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz mržnje. (Hina)

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene