Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog napada na autobus s uglednim gostima grčkoga nogometnog kluba PAOK-a podignuta je optužnica protiv devetorice huligana u dobi od 18 do 23 godine koje se tereti da su 'iz mržnje doveli u opasnost živote i imovinu'.


Optuženi su da su 14. prosinca oko 13 sati u Novom Zagrebu zajedno s 30-ak nepoznatih huligana kamenovali autobus s 40-ak gostiju iz Grčke i kroz razbijene prozore ubacili najmanje tri zapaljene bengalke koje su unutrašnjost ispunile gustim dimom i uzrokovale požar, čije su širenje spriječili vatrogasci. Huligani su, po tvrdnjama zagrebačkoga Općinskog državnog odvjetništva, napali autobus s namjerom da 'ugroze tjelesni integritet putnika' zbog snažno izražene nesnošljivosti prema PAOK-ovoj navijačkoj skupini.

Vezani članci Nadan Vidošević Sjećate se Nadana Vidoševića i sudske trakavice oko izvlačenja novca iz HGK? Danas je bilo govora o paralelnom sustavu upravljanja: "Zato sam dobila otkaz" Slika nije dostupna Bilanca nereda na Poljudu: 7 privedenih, među njima i maloljetni

>> Još dvojica prijavljena zbog napada na grčke navijačeU napad na autobus, u kojem je uz vozača i vođu puta bilo 39 putnika, huligani, skriveni u pješačkom pothodniku, krenuli su u napad na dojavu nepoznate osobe. Autobus je bio u pratnji policije, a u trenutku napada policajci su priskočili u pomoć ozlijeđenima te su uhitili nekoliko huligana.Osim autobusa, u kojem su ozlijeđena četiri putnika, u napadu je oštećen i jedan osobni automobil.

Tužiteljstvo od Općinskoga kaznenog suda u Zagrebu traži produljenje pritvora okrivljenicima koje tereti za kazneno djelo protiv opće sigurnosti ljudi i imovine te sigurnosti prometa dovođenjem u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz mržnje. (Hina)