Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon derbija

Epilog nereda u Splitu: Uhićeno 16 navijača, među njima i maloljetnici

Nakon nereda na Poljudu privedeni navijači - 3
Nakon nereda na Poljudu privedeni navijači - 3 Cropix/Cropix
Aktualno Galerija Nakon nereda na Poljudu privedeni navijači - 1 Nakon nereda na Poljudu privedeni navijači - 1 Foto: Cropix/Cropix Nakon nereda na Poljudu privedeni navijači - 2 Nakon nereda na Poljudu privedeni navijači - 2 Foto: Cropix/Cropix Nakon nereda na Poljudu privedeni navijači - 3 Nakon nereda na Poljudu privedeni navijači - 3 Foto: Cropix/Cropix +0 Nakon nereda na Poljudu privedeni navijači - 4 Galerija 1/4 >>
Šesnaestero navijača privedeno je nakon derbija između Hajduka i Dinama zbog izazivanja nereda te napada na službene osobe.

Policijskom pritvorskom nadzorniku predano je u petak 16 navijača za koje se sumnja da su na derbiju Hajduka i Dinama sudjelovali u izazivanju nereda i napadu na službene osobe, a sve je rezultirao ozljeđivanjem većeg broja policajaca i uništenjem imovine.

Među privedenima su, kako se doznaje, trojica maloljetnika te osumnjičenici u dobi od 18, 19, 21, 22, 25, 27, 29, 31, 37, 38 i 44 godine.

Policija je tijekom kriminalističkog istraživanja utvrdila da su 3. travnja u Splitu nakon završetka nogometne utakmice između Hajduka i Dinama na gradskom stadionu Poljud na sjevernoj tribini i okolnim ulicama s ciljem izazivanja nereda zajedno s većim brojem zasad nepoznatih osoba sudjelovali u mnoštvu koje je nasiljem prema drugim osobama ugrožavalo javni red.

Pročitajte i ovo Predsjednik Zoran Milanović Nakon utakmice Dinama i Hajduka Milanović o neredima u Splitu: "Navijači su žrtve nebrige i nesposobnosti Plenkovićeve vlasti"

Pritom su poticali na nasilje prema većem broju osoba te uporabom opasnog oruđa doveli u opasnost život ili tijelo druge osobe. Time su, kažu u policiji, ostvarili obilježja kaznenog djela izazivanja nereda.

Sumnjiče se i da su 3. travnja u Splitu nakon završetka nogometne utakmice na gradskom stadionu Poljud na sjevernoj tribini i okolnim ulicama u gradu Splitu uporabili silu i prijetnju prema policijskim službenicima, odnosno pružali otpor te "doveli u opasnost njihov život i tijelo".

Pročitajte i ovo Specijalna policija na utakmici Dinama i Hajduka u Splitu Kaos nakon derbija Posljedice nereda u Splitu: Ozlijeđeno osam policajaca, jedan je operiran, drugi ima opekline glave

Zbog toga je više policijskih službenika zadobilo tjelesne ozljede, čime su ostvarili obilježja kaznenog djela napada na službenu osobu, ističu u splitsko-dalmatinskoj policiji.

Protiv svih je podnesena kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu nakon čega su predani policijskom pritvorskom nadzorniku. U policiji napominju da se kriminalističko istraživanje nastavlja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene