Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prošao kroz crveno?

Optužen za nesreću u kojoj su poginuli majka i sin

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podignulo je pred Općinskim kaznenim sudom u Zagrebu optužnicu protiv M.G., vozača 'porschea', jer je izazvao prometnu nesreću u kojoj su u Ozaljskoj ulici u Zagrebu 1. rujna poginule dvije osobe, priopćeno je na internetskim stranicama državnog odvjetništva koje ne navodi okrivljenikovo ime.

Optužen je da je oko 12,10 sati 1. rujna upravljao osobnim automobilom marke 'porsche cayenne' sjevernim kolničkim trakom Ozaljske ulice prema zapadu brzinom od najmanje 74,1 kilometar na sat unatoč ograničenju od 50 km. Kad je došao do raskrižja s Nehajskom i Okićkom ulicom, iako svjestan da tako ugrožava druge sudionike u prometu, ušao je u raskrižje i nastavio vožnju ravno, unatoč uključenu crvenom svjetlu na semaforu za svoj smjer vožnje.

U sredini raskrižja na stražnji lijevi bočni dio 'porschea' naletio je prednjim dijelom osobni automobil 'audi' A8 koji se kretao Nehajskom ulicom prema sjeveru, a u raskrižje je ušao kad mu je bilo otvoreno zeleno svjetlo. Od udara 'porsche' se zanio stražnjim dijelom udesno, odnosno desnim kotačima na sjeverni pločnik, udario u rasvjetni stup i kontejner za staklo te u stražnji lijevi dio osobnog automobila marke 'renault clio' (parkiran na sjevernom pločniku Ozaljske). U tom je trenutku 'porsche cayenne' naletio na dvoje pješaka, koji su preminuli na mjestu nesreće.

Protiv okrivljenika je predloženo produljenje istražnog zatvora.

U nesreći su poginuli 49-godišnja majka i njezin 18-godišnji sin. (Hina)

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Splitu - 7 prometna nesreća Dvije osobe ozlijeđene: Udario pješaka pa završio na krovu Dva taksija sudjelovala u prometnoj nesreći u Zagrebu - 1 Nesreća u metropoli VIDEO Krš i lom u centru Zagreba: Sudarila se dva taksija, tramvajski promet bio u prekidu

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene