Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gase kanaderi i air tractori

Lokaliziran požar kod Barbarige, još gori kod Drniša

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Požar koji je jučer bjesnio kod mjesta Barbariga lokaliziran. Nisko raslinje gori i kod Drniša.

Vatrogasno operativni centar Pula zaprimio je u 14:30 sati dojavu o požaru otvorenog prostora kod Barbarige.

Pročitajte i ovo Požar u Ščitarjevskoj ulici u Zagrebu - 3 Buktinja FOTO Dramatična večer u Zagrebu: Gorjele susjedne kuće, vatrogasci morali otvarati krovove Posljedice požara - 2 Sumnjivi požari Čak 50 požara gorjelo u isto vrijeme, uključila se i policija: "Svi elementi ukazuju na to"

Gorjela trava i nisko raslinje. U gašenju sudjeluju lokalne vatrogasne snage, a upućena su i dva kanadera.

Požar je lokaliziran je u 17:30 sati, a izgorjelo je oko dvadeset hektara niskog raslinja i hrastove šume, izvijestio je zapovjednik pulske Javne vatrogasne postrojbe Klaudio Karlović.

Po njegovim riječima gašenje požara bilo je otežano jer je izbio u gustom nepristupačnom terenu, a u jednom trenutku nošena vjetrom, vatra se proširila i do obližnjih kuća.

Požar je gasilo 60 vatrogasaca s 20 vozila pulske Javne vatrogasne postrojbe te pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Pule, Vodnjana, Medulina i Peroja i kanader.

Vatrogasne ekipe ostale su na požarištu radi osiguranja.

>> Požar kod Bijelog vrha traje već sedmi dan!

Veliki požar koji je dana nešto poslije 13 sati izbio na području Žitnića nedaleko Drniša, poslije 16 sati pod kontrolom je gasitelja, a još gori na jednom uskom djelu miniranog područja prema Unešiću.

Po riječima Ive Bilića, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Drniš, vatra se potpomognuta vjetrom brzo proširila prema zaseocima Grujići i Alduci (na području Žitnća) te približila cestovnom pravcu Žitnić - Unešić zbog čega je ta dionica bila zatvorena za promet. Zbog velikog intenziteta požara koji se približio kućama, te zaprijetio željezničkoj postaji u Žitniću, u pomoć su pristigli i kanaderi.
 

Trava i nisko raslinje gore i na području Žaborića kod Šibenika. Dojava je zaprimljena u 13:57, a u gašenju sudjeluju lokalne vatrogasne snage, te dva AirTractora.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene