Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Muškarac iz Omiša htio je da mu netko 'na crno' obavlja radove na imanju, a nakon što ga je pronašao u BiH, od njega je praktički napravio roba.


Zbog sumnje u trgovinu ljudima policijski su službenici Službe organiziranog kriminaliteta kazneno su prijavili 40-godišnjaka iz Omiša, 48- godišnjakom iz Aržana i 38-godišnjeg državljanina BiH, na štetu 40-godišnjeg državlajnina BiH.

Vezani članci Matko Mimica iz Omiša Šok u Omišu tijekom miniranja: ''Ja pogledam u zrak, čovječe kiša kamenja. Kiša! Ne znam di ću. Šta je ovo, majko mila..." Ivana Petrović - 2 Komentar Ivane Petrović: "Kad netko bude optužen, mi odmah moramo provjeravati ima li on slučajno BiH državljanstvo. Vlada već sutra mora poslati u Sabor izmjenu zakona"

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je 40-godišnjak iz Omiša angažirao svoga poznanika, 38-godišnjeg državljanina BiH da mu u BiH pronađe osobu koja bi na crno obavljala radove na njegovom imanju na području Omiša, a što je isti krajem kolovoza 2013.g. i učinio, te je pronašao i angažirao oštećenika, obmanuvši ga pri tome o mjestu i uvjetima samog rada.

>> Uhićena trojica muškaraca s velikim količinama droge i oružja

Potom je Omišanin angažirao 48-godišnjaka iz Aržana koji je oštećenog pješice i svojim vozilom ilegalno prebacio iz BiH u RH, te ga dovezao do 40- godišnjaka. Držao ga je u neprikladnim uvjetima na svom imanju na području Omiša gdje je 40-godišnjak obavljao teške fizičke poslove, nije imao redovitu prehranu ni higijenske uvjete, a kad mu se požalio i želio se vratiti kući, Omišanin mu je ozbiljno zaprijetio pa je čovjek zbog straha ostao raditi na imanju dok nije zatečen od strane policijskih službenika.

Na koncu, zajedno s 38-godišnjim sunarodnjakom i on je kazneno prijavljen za protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj. Omišanin i 48-godišnjak iz Aržana su uhićeni i predani policijskom pritvorskom nadzorniku, a treći osumnjičeni, 38-godišnji državljanin BiH je trenutno nedostupan. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook