Zagrebački policajci uhvatili su i savladali 49-godišnjaka koji je na zagrebačkom Črnomercu hodao s automatskim pištoljem u rukama. Nakon toga su kod njega pronašli prigušivač, spremnik, streljivo te kokain i amfetamin.

Galerija


Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjakom kojega su policajci uhvatili s automatskim pištoljem u rukama.

Naime, 7. lipnja policajci su na području Črnomerca zatekli 49-godišnjaka s automatskim pištoljem s preklopnim kundakom tzv. škorpionom. Uz pištolj, 49-godišnjak je kod sebe imao sedam komada pripadajućeg streljiva, jedan komad streljiva kalibra 9 mm te jedan metalni spremnik za pištolj koji držao u stanu.

16. lipnja je temeljem nalog Županijskog suda u Zagrebu obavljena pretraga stana na adresi u Zagrebu koji koristi 49-godišnjak.

Pronašli arsenal oružja

Vezani članci Mario Banožić Banožić potvrdio da su još tri vojnika pozitivna na droge: "Naravno da svi vojnici nose svoje probleme..." Vojnik, ilustracija Afera dobiva nastavak: Još tri pripadnika Oružanih snaga pozitivna na drogu, jedan odbio testiranje

Policajci su pronašli metalni prigušivač za pištolj, metalni spremnik za pištolj u kojem se nalazilo 15 komada streljiva, jedan metalni spremnik za pištolj Škorpion u kojem su se nalazila 32 komada streljiva te 148 komada streljiva kalibra 5,5 mm pakirano u kartonske kutije po 50 komada.

Pronađena su i 124 komada streljiva kalibra 9 mm pakirano u tri kartonske kutije, 50 komada streljiva kalibra 9 mm pakiranih u kutiju, 49 komada streljiva kalibra 9 mm s probušenim zrnom streljiva tzv. dum-dum metak, tri komada streljiva kalibra 9 mm proizvođača Luger s probušenim zrnima streljiva i s efektom HYDRA-SHOK te 13 komada streljiva kalibra 7,65 mm. Radi se o oružju i streljivu čije je posjedovanje građanima zabranjeno.

Pronađena droga

49-godišnjak je nabavljao veće količine kokaina i amfetamin. Drogu je skrivao, vagao i prepakiravao u unajmljenom stanu na području Črnomerca.

Pretragom stana pronađene su dvije plastične vrećice u kojima se nalazila droga amfetamin ukupne težine 999 g i 979 g, dvije plastične vrećice u kojima se nalazio kokain ukupne težine 125 g i 49,20 g, jedna digitalna vaga, jedan aparat za vakuumiranje s pripadajućim vrećicama i ambalažom za vakuumiranje te više komada mobilnih uređaja.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 49-godišnjak je pritvoren uz kaznenu prijavu.