Zdravko Mamić
Zdravko Mamić Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

Nakon prvih sedam milijuna kuna koje mu je država već zaplijenila, Mamićeva supruga jučer je u državni proračun uplatila još nešto više od 44 milijuna kuna.


Riječ je o naplati oduzete imovinske koristi. Kako se neslužbeno doznaje, barem dio novca, financiran je iz kredita

Vezani članci Zdravko Mamić Tužiteljstvo BiH se protivi izručenju, Mamić na sudu poručio: "Trebam dobiti nagradu jer sam prijavio korumpirane suce" Zdravko Mamić (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) Sud BiH zakazao novo ročište na kojemu će odlučivati o izručenju Zdravka Mamića Hrvatskoj

O svemu se u četvrtak kasno navečer oglasio i sam Zdravko Mamić. Kaže je u hrvatski sport donio milijarde, da je na njega organiziran bešćutan lov, da je naređeno da ga se osudi u "leglu kriminala". Kaže da se takvo što nikada u povijesti nije dogodilo. Još jednom je ponovio da je pokrenuo reformu pravosuđa.

"Nakon što sam svoj život posvetio izgradnji hrvatskog sporta, Dinama i reprezentacije, o čemu sve govore rezultati istih, u tišini sam žrtvovao egzistenciju svoje obitelji i tražio ženu svog života da uplati 52 milijuna kuna u hrvatski proračun. Učinio sam to na osnovi presude koju su donijeli sluge zla, ljubitelji keša, sisači državnih para, pijanice, jadnici i izrabljivači, čije će boravište zauvijek biti između zatvora i stupa srama, iako sam imao svako pravo da ne učinim tako", naveo je Mamić. 

Kaže kako je osuđen za djelo koje nije učinio.

"Odlučio sam uplatiti u hrvatski proračun iznos koji je veći od jedne četvrtine proračuna za sport jedne članice EU od 4 milijuna ljudi. Jedan čovjek uplatio je dakle kao milijun poreznih obveznika. Više nego tisuće hrvatskih tvrtki u godini dana. Iduća tri mjeseca hrvatski sport može živiti od mog novca. Ili možete sagraditi sedam škola. Ili bolnicu. Ili pola stadiona", nabraja Mamić.

"U siromašnoj zemlji u kojoj sam sa suradnicima svojim rukama stvorio preko 50 milijunaša, bez kojih bi ta zemlja bila još siromašnija nego što je. Zašto, pitate se? Zato jer Zdravko Mamić nikad nije bio tu zbog novca. Ja sam tu zbog strasti i ljubavi, jer je to moj život. I zato jer je to moj život, uskoro ću u reformi pravosuđa onemogućiti da se ovakva situacija ponovi. Učinit ću pravosuđe transparentnim kako bih zaštitio sve vas. Jer kamen koji odbaciše pravosudni varalice postade kamen zaglavni. Uskoro!", zaključuje Mamić.

 

Zdravko Mamić, koji živi u BiH, zbog izvlačenje novca iz Dinama pravomoćno je osuđen na kaznu od šest godina i šest mjeseci. Na osječkom sudu protiv njega vodi se još jedan postupak.