Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Namiještali nogometne utakmice

Offside: Uhićeni u pritvoru još najmanje mjesec dana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Većina uhićenih u akciji 'Offside' u istražnom će zatvoru zbog namještanja nogometnih utakmica ostati još najmanje mjesec dana, dok će trojica organizatora prijevare iza rešetaka provesti iduća dva mjeseca, doznaje se na zagrebačkom Županijskom sudu.

Sudac istrage Ratko Šćekić dvomjesečni je pritvor odredio prvoj trojici osumnjičenika - Vinku Šaki, Dinu Laliču i Admiru Suljiču koji su navodno po namještenoj utakmici na kladionicama zarađivali od 150.000 do 300.000 eura. Na zahtjev USKOK-a sudac Šćekić zatvor im je produljio za još dva mjeseca zbog opasnosti od bijega, uništavanja dokaza i utjecaja na svjedoke te mogućnosti ponavljanja kaznenog djela.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Der Spiegel: Ante Šapina u novoj aferi namještanja utakmica Slika nije dostupna Zbog nespretnih istražitelja Akcija 'Offside' skoro propala uoči 22. kola prve HNL?!

Ostali uhićenici, uglavnom nogometaši ili nogometni djelatnici u zatvoru će ostati idućih mjesec dana. Ako se u tom roku ispitaju svi svjedoci na koje bi oni mogli utjecati biti će pušteni da se brane sa slobode. U akciju Offside policija je krenula krajem prošle godine na temelju podataka njemačke policije. Sumnja se da je od kraja ožujka do početka svibnja ove godine namješteno osam prvoligaških utakmica, a četiri puta namještanje nije uspjelo.

>> Offside: Kulen kao šifra za namještanje utakmica

Sumnja se da su namještene utakmice Croatia Sesveta sa Zadrom, Slaven Belupom, Rijekom, Varteksom, Zagrebom i Cibalijom. Utakmice su navodno namještene pošto je Croatia Sesvete izgubila šanse za ostanak u prvoj ligi. Sporne su i utakmice Slavena Belupa i Zadra te Hajduka i Međimurja. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene