Zatvor, ilustracija
Zatvor, ilustracija Foto: Marko Jurinec/Pixsell

U noći s petka na subotu na ulicama Zagreba odvijala potjera za muškarcem koji je prekršio niz prometnih propisa. U potjeri su ozlijeđena dvojica policijskih službenika, a oštećen je i policijski auto.


Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda prihvatio je prijedlog tužiteljstva za određivanje istražnog zatvora 35-godišnjaku koji je u subotu, nakon počinjenog prometnog prekršaja, bježao policiji, dvaput pokušao pregaziti policajca i oštetio policijska vozila.

Vezani članci Tomislav Tomašević Platforma Možemo! upozorava koja se pogreška ne smije napraviti u zakonu o obnovi Zagreba: ''U suprotnom se rasprši odgovornost'' Savezna tužba zbog uhićenja dječaka - 5 Potresna snimka: Policajci uhitili uplakanog osmogodišnjaka, odvjetnik najavio tužbu protiv policije i škole

Sumnja se da je okrivljeni 35-godišnjak u subotu oko 2 sata, nakon počinjenog prometnog prekršaja, bježao od prometnih policajaca koji su ga pokušali zaustaviti upalivši 'rotirku' i dajući istovremeno signalizaciju stop palicom. Oglušivši se o policijske naredbe, okrivljenik je nastavio bježati počinivši pritom više prometnih prekršaja.

Policajci su nakon potjere sustigli okrivljenika koji je pokušao pregaziti policajca koji je izašao iz policijskog vozila kako bi ga legitimirao. Kako bi izbjegao udarac okrivljenikovog vozila, policajac je skočio na poklopac policijskog vozila, pritom se ozlijedivši.

Okrivljenik je zatim nastavio bježati, a nakon što su ga policajci ponovno sustigli, pokušao je još jednom pregaziti policajca koji je krenuo prema njemu radi legitimiranja. Policajac se, izbjegavajući okrivljenikovo vozilo, odmaknuo, ali ga je okrivljenik retrovizorom svojeg vozila udario u ruku nanijevši mu tjelesnu ozljedu.

Okrivljeni je nastavio bijeg udarivši u policijsko vozilo, nakon čega je izgubio kontrolu nad vozilom u prometnom kružnom toku gdje su ga zaustavili pripadnici interventne policije.

Zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo predložilo je određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.