Policija, ilustracija
Policija, ilustracija Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Iz zagrebačke policijske uprave izvijestili su kako se u noći s petka na subotu na ulicama Zagreba odvijala potjera za muškarcem koji je prekršio niz prometnih propisa. U potjeri su ozlijeđena dvojica policijskih službenika.


Policijska uprava zagrebačka izvijestila je kako je u noći između petka i subote, oko 2 sata ujutro, patrola uočila 35-godišnjaka koji je upravljajući Fordom Focusom koprivničkih registarskih oznaka na raskrižju Selske ceste i Savske ceste počinio prometni prekršaj te su mu stoga signalizirali da se zaustavi.

Vezani članci Dvojica muškaraca pokušala su strgnuti LGBT zastavu - 3 Dvojica vandala pokušala strgnuti duginu zastavu. Slučajno ih snimile kamere pa su dali petama vjetra. A onda je sve vidjela i policija Vožnja pod utjecajem alkohola, ilustracija Policija je tijekom vikenda imala pune ruke posla: Jedan vozač napuhao 2,96 promila, drugi vozio 240 km/h

No, on se na to oglušio i dao se u bijeg Savskom cestom prema sjeveru i dalje kroz naselje Trnje. Potom se vratio na raskrižje Savske i Selske, gdje su mu policajci službenim vozilom prepriječili put. Policajac je potom krenuo prema njemu da ga uhiti, no muškarac je naglo krenuo unatrag pa se policajac, da bi izbjegao nalet vozila, morao baciti na službeno vozilo. Bjegunac je potom udario svojim Focusom u prednju desnu stranu policijskog vozila te nastavio bježati.

Produžio je do zemljanog puta uz savski nasip, gdje su ga u Miševičkoj ulici ponovno presreli policajci, a ovaj put je bjegunac u naletu bočnim retrovizorom udario jednog od policajaca, ponovno ignoriravši upozorenja i zahtjeve da se zaustavi. 

Odjurio je dalje savskim nasipom u smjeru istoka, a u naselju Petruševec dočekala ga je još jedna policijska blokada. Ni ovdje se nije zaustavio, već je udario autom u prednju lijevu stranu drugog policijskog vozila i nastavio bijeg preko Domovinskog mosta u smjeru zračne luke.

Na prvom rotoru kod zračne luke izletio je s ceste te nastavio bijeg trčeći, no tada su ga policajci sustigli, uhitili i doveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

Iz PU zagrebačke izvijestili su da je dvojici policajaca koji su ozlijeđeni u ovoj potjeri pružena liječnička pomoć u KBC-u Zagreb.