Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Određen istražni zatvor

Šok pored Zagreba: Trojica muškarca otela i mučila 64-godišnjaka, policija objavila detalje

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Sudac istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici odredio je jednomjesečni pritvor trojici osumnjičenih da su 25. svibnja ove godine na velikogoričkom području oteli 64-godišnjaka kojeg su tukli i zastrašivali optužujući ga za provalu u vikendicu.

Kako je izvijestilo Državno odvjetništvo (DORH), sudac istrage je 39-godišnjaku, 29-godišnjaku i 37-godišnjaku odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Tužiteljstvo je priopćilo kako postoji osnovana sumnja da je osumnjičena trojka došla do obiteljske kuće 64-godišnjaka kojeg su optužili da je provalio u vikendicu prvoosumnjičenog 39-godišnjaka za kojeg mediji navode da je pravosudni policajac.

Pročitajte i ovo Uhićenje, ilustracija mladić je u bolnici Nakon svađe teško ozlijeđen 21-godišnjak: Uhićen jedan od napadača (30) iz Zaprešića

Osumnjičeni trojac je potom tražio od 64-godišnjaka da im preda otuđene predmete, a kada im je odgovorio da nije provalio i da nema otuđenih predmeta, trojac ga je fizički napao i nasilno ugurao u automobil kojim su se uputili do vikendice u kojoj je provala počinjena.

Tamo ga je trojac, ističe tužiteljstvo, nastavio udarati nogama i rukama te raznim predmetima. Uz to su ga i zastrašivali, dok je 39-godišnjak u namjeri dodatnog zastrašivanja pucao iz pištolja u neposrednoj blizini 36-godišnjaka.

Također, osumnjičena trojka je onemogućavala 64-godišnjaku da napusti dvorište vikendice, pri čemu je i ozlijeđen.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene