Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Fiktivno zapošljavanje zbog kredita

Odgođeno suđenje s najduljom optuženičkom klupom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suđenje s najvećim brojem optuženika u povijesti hrvatskog pravosuđa odgođeno je jer se od 51 optuženika njih čak 19 nije pojavilo u sudnici zagrebačkog Općinskog građanskog suda na koje je suđenje premješteno sa Županijskog suda, zbog nedostatka prostora.

Zbog nedolaska velikog broja optuženih predsjednik sudskog vijeća Zdravko Majerović bio je prisiljen odgoditi raspravu, no pritom je upozorio da je nedolazak na suđenja kažnjivo te da posljedica može biti i pritvor. Novu raspravu zakazao je tek za veljaču iduće godine.

Pročitajte i ovo Nataša Novaković i fotografije Ne stišava se priča oko ljetovanja ministra Marića: Povjerenstvo će tražiti posebnu dokumentaciju svih nadležnih tijela Slika nije dostupna sramotno Pa ti sad sjedni! Na Pelješcu na klupicu pričvrstili metalne čepove, oglasili se iz Turističke zajednice

Među optuženicima koji se nisu pojavili na ročištu je i bivša sindikalna čelnica Jasna Marić, navodna šefica 'zločinačke skupine' koju Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) tereti za zlouporabe u gospodarskom poslovanju teške 7,5 milijuna kuna.

Bivša predsjednice Sindikata pravosuđa, uprave i lokalne samouprave navodno je fiktivno zapošljavala ljude i na taj je način uspjela ishoditi šest milijuna kuna kredita te od raznih tvrtki naručiti robe u vrijednosti 1,5 milijuna kuna.

Optužena je da je od 2002. do 2005. s 51 osobom sklopila lažne ugovore o radu, a zatim ih je prijavila u Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje i Središnji registar osiguranika, čime im je omogućila da se lažno predstavljaju kao kreditno sposobni. Suradnici su potom dizali kredite koje nisu vraćali, tvrdi tužiteljstvo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene