Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zbog nedolaska trojice okrivljenika odgođen početak suđenja Jakši Cvitanoviću Cviku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Županijskom sudu u Splitu odgođen je početak suđenja Jakšu Cvitanovići Cviku te još 15 osoba optuženih za pomaganje u organiziranoj preprodaji heroina na Korčuli od početka 2003. do studenog 2006. godine.

Suđenje je odgođeno jer na raspravu nisu došla tri okrivljenika koja se brane sa slobode. Nije se pojavila Kristina Dragojević, koja je navodno na tretmanu odvikavanja od droge, Goran Surjan, čiji je odvjetnik rekao kako je njegov branjenik bolestan, te Tea Cetinić, za koju se nije poznato nalazi li se u zatvoru u Požegi ili u Lepoglavi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nije mogao listati spise Cvik zatražio da mu skinu lisičine u sudnici Slika nije dostupna Slučaj 'Cvik': Istraga završila, optužnica idući tjedan

Sud će istražiti navodne razloge nedolaska troje okrivljenika, te nakon toga ponovno zakazati raspravu.

Nedolazak okrivljenika koji se brane sa slobode na raspravu izazvao je ljutnju među pritvorenim okrivljenicima. Zbog dugačkog pritvora posebno je zbog odgode postupka ljut prvookrivljenik Jakša Cvitanović Cvik koji je svoje nezadovoljstvo prenio preko odvjetnika.

Vinko Ljubičić, Cvikov odvjetnik najavio je žalbu jer tvrdi kako je njegov branjenik neosnovano predugo u pritvoru.

>> Split: Počinje suđenje Cviku i pomagačima

>> USKOK optužio Cvika i korčulanske dilere


Glasnogovornik suda Neven Cambj izvijestio je kako ih je, da bi suđenje moglo početi, sukladno zakonu, potrebno locirati i poslati im nove pozive.

Glasnogovornik Cambj rekao je kako je predsjednik sudskog vijeća Zoran Matulović donio odluku da se provjeri jesu li osobe, koje nisu došle na suđenje, doista bolesne, odnosno nalazi li se jedna od optuženih osoba na tretmanu odvikavanja od droge, a treća u zatvoru u Dubrovniku, odnosno u Požegi.

USKOK Jakšu Cvitanovića i njegove pomagače tereti da su se udružili u zločinačku organizaciju radi nabave i distribucije heroina na Korčuli i u drugim dijelovima Dubrovačko-neretvanske županije. Prema optužnici, oni su na tom području prodavali od 1 do 3 kilograma heroina mjesečno i tako zaradili gotovo 7 milijuna kuna.

Cvitanović-Cvik i još šestero pomagača nalaze se u pritvoru, dok je devetero optuženih pušteno da se brani sa slobode.

Osim za organiziranje preprodaje heroina, Cvitanović, njegov brat Mirjan i dubrovačka odvjetnica Ana Birimiša optuženi su i za pranje novca, 2,3 milijuna kuna zarađenih od prodaje heroina kojima su kupovali pokretnine i nekretnine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene