Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Međunarodna tjeralica

Odbjegli Žaja Krojf iznenada se pojavio na sudu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Miljenko Žaja Krojf, za kojim je više od dvije godine bila raspisana međunarodna tjeralica, danas se pojavio na zagrebačkom Županijskom sudu, gdje je pravomoćno osuđen na tri godine zatvora zbog iznude.

Po riječima glasnogovornika suda Krešimira Devčića, Krojf je na sud došao u pratnji svojih odvjetnika kako bi preuzeo rješenje o izvršavanju kazne. Sudac izvršenja odredio mu je da se 12. ožujka mora pojaviti u zatvoru u Remetincu, no osuđenik se na to rješenje može žaliti i tražiti odgodu izdržavanja kazne. Budući da je na trogodišnju kaznu zbog iznude osuđen u odsustvu može tražiti i ponavljanje postupka, pojasnio je Devčić.

Po riječima Krojfovih odvjetnika Velimira Došena i Ljube Pavasovića Viskovića, on je cijelo vrijeme koje je bio nedostupan hrvatskom pravosuđu boravio u Bosni i Hercegovini, gdje se liječio od posljedica atentata. Naime, sredinom 1999. je zbog eksplozije podmetnute bombe u njegovom automobilu ostao bez noge.

Osim za iznuđivanja dvojice vlasnika ukradenih mercedesa, 54-godišnjem Krojfu se u vrijeme bijega sudilo i za poticanje na ubojstvo i pomaganje u likvidaciji 1997. u njemačkom gradu Hagenu. Za oba je zločina sredinom prošle godine oslobođen zbog nedostatka dokaza.

Teretio se da je prije više od 20 godina ispred jednog zagrebačkog kafića poticao svog prijatelja Zorana Petrovića da puca u Niku Mioča. Petrović je u Mioča, koji je navodno pripadao neprijateljskom klanu pod vodstvom "kralja poker automata" Vjeke Sliška, ispalio šest hitaca, nakon čega je Mioč iskrvario i umro.

Pročitajte i ovo Zatvorska kazna Prije 5 godina Gliserom naletio na 20-godišnju djevojku i usmrtio ju: Pogledajte koju kaznu je dobio Ilustracija Sud rekao mišljenje Majka otišla s društvom u provod i sina s invaliditetom ostavila samog kod kuće: "Imao je opekline od sunca, ubode i bio je uplašen"

Odbačene optužnice protiv tzv. zagrebačke zločinačke organizacije

Ovo ubojstvo bilo je dio odbačene optužnice protiv tzv. zagrebačke zločinačke organizacije, odnosno osoba koje se teretilo da su pripadali navodnom kriminalnom klanu koji je okupio pokojni "kralj kocke" Zlatko Bagarić. Presude su u međuvremenu nekoliko puta ukidane i vraćane na ponovno suđenje.

Drugi slučaj, za koji je Krojf također oslobođen, odnosi se na likvidaciju Petra Brajkovića u njemačkom gradu Hagenu 1997. Brajković je tada na ulici ubijen s tri metka u glavu, a Krojf se teretio za pomaganje u zločinu. Po pisanju medija, Krojf se pojavio u Zagrebu zbog nastavka liječenja u jednoj zagrebačkoj bolnici. (HIna)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene